Audi A6 2,0 TDI
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Audi A6 2,0 TDI

Δοκιμή: Audi A6 2,0 TDI

(23/5/2012)

Με το 2λιτρο ντίζελ κινητήρα των 177 ίππων, το μεγάλο Audi εκτός από τις αυξημένες ανέσεις, προσφέρει και μεγάλη οικονομία σε καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν με μικρού αυτοκινήτου.

Το νέο Audi A6, το οποίο επιβάλλεται μέσω της δυναμικής του εικόνας και των μεγάλων διαστάσεών του (μήκος 4.915 χλστ.), απευθύνεται στο απαιτητικό κοινό που αναζητά πληρότητα σε κάθε τομέα στον υπερθετικό μάλιστα βαθμό. Μέχρι σχετικά πρόσφατα η μόνη ουσιαστικά επιλογή αφορούσε στην έκδοση με το 2λιτρο TFSI κινητήρα των 180 ίππων, ο οποίος παρουσιάζει πολύ καλά χαρακτηριστικά. Ωστόσο πλέον υπάρχει και η επιλογή του επίσης 2λιτρου αλλά ντίζελ μηχανικού συνόλου με 177 ίππους, κατανάλωση μόλις 4,9 λτ./ 100 χλμ. και τέλη κυκλοφορίας μόλις 142 ευρώ. Παράλληλα, η τιμή του Α6 2,0 TDI ξεκινά από τα 49.400 ευρώ και είναι ακριβότερο από το 2,0 TFSI κατά 2.500 ευρώ, ποσόν που μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο σε αυτή την κλίματα των χρημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στο δρόμο: ¶νεση πάνω απΆ όλα
Μεταφορέας μεγάλων αποστάσεων είναι το μεγάλο Audi, στο οποίο η αυξημένη άνεση από την ανάρτηση και η καλή ποιότητα κύλισης, συμβάλλουν στο να είναι ξεκούραστο και σταθερό στις υψηλές ταχύτητες μεταφέροντας «ατσαλάκωτους» τους επιβαίνοντές του μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Περνώντας σε ένα δρόμο με στροφές, δείχνει ότι δεν βρίσκεται στο στοιχείο του καθώς κάνει αισθητό τον όγκο και το βάρος του, ενώ το τιμόνι από την πλευρά του δεν ξεχωρίζει για την αίσθηση και ακρίβεια που παρέχει. Σημείο αναφοράς αποτελούν τα φρένα με την κορυφαία αποτελεσματικότητα (100-0 χλμ./ώρα σε 35,4 μ.).

Εσωτερικό: Διακεκριμένης θέσης
Στο θάλαμο των επιβατών του Α6 με τη μοντέρνα σχεδίαση κυριαρχεί η πολύ καλή ποιότητα των υλικών και το προσεγμένο φινίρισμα, αντάξια τόσο της γερμανικής φίρμας όσο και της premium κατηγορίας. Επίσης, όσον αφορά στους χώρους, το πίσω τμήμα της καμπίνας προσφέρει περίσσιες ανέσεις, ενώ μεγάλος με την σειρά του είναι και ο χώρος αποσκευών των 530 λίτρων.

Κινητήρας: Ροπάτος και οικονομικός
Εντυπωσιακά είναι τα χαρακτηριστικά του 2,0 TDI κινητήρα στα «χαρτιά», αφού αποδίδει 177 ίππους και 380 Nm ροπής, ενώ η κατανάλωσή του ανέρχεται στα 4,9 λτ./100 χλμ. Στην πράξη, το μηχανικό αυτό σύνολο με το turbo μεταβλητής γεωμετρίας κινεί σε αρκετά σβέλτους ρυθμούς το μεγάλο αμάξωμα του Α6 (βλ. σχετικές μετρήσεις), ενώ ο θόρυβος που παράγει έχει χαμηλή ένταση. Όμως, στις πολύ χαμηλές στροφές παρουσιάζει μια μικρή υστέρηση στην απόκριση και παράγει κραδασμούς που γίνονται αντιληπτοί στο εσωτερικό.
ELASTIKA 2024
moto