O κινητήρας 1,2 TDI του γκρουπ της VW συνδυάζεται με τα πακέτα οικολογικών μέτρων BlueMotion (VW), E-Ecomotive (SEAT) και Greenline (Skoda).
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

O κινητήρας 1,2 TDI του γκρουπ της VW συνδυάζεται με τα πακέτα οικολογικών μέτρων BlueMotion (VW), E-Ecomotive (SEAT) και Greenline (Skoda).

1,2 TDI: Γερμανική υπόθεση

(1/6/2012)

Ο γερμανικός όμιλος της VW έχει το δικό του μικρό diesel κινητήρα. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1,2 TDI με 75 ίππους και 180 Nm ροπής, που, ανάλογα το μοντέλο, έχει κατανάλωση που ξεκινάει από τα 3,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων από 89 γρ./χλμ. Τεχνικά πρόκειται για έναν κινητήρα που χρησιμοποιεί άμεσο ψεκασμό καυσίμου στον κύλινδρο, ενώ την εικόνα του συμπληρώνει το τούρμπο.


VW Polo

VW Polo

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Εξοπλίζει τις diesel εκδόσεις των VW Polo, SΕΑΤ Ibiza και Skoda Fabia, Roomster, ενώ στο Polo συνδυάζεται με το πακέτο BlueMotion, στο SEAT με το πακέτο οικολογικών μέτρων E-Ecomotive και στο Skoda με το πακέτο Greenline. Τα δύο αυτά πακέτα περιλαμβάνουν σύστημα start&stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Αναφορικά με την τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας, όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι ή και πατά το φρένο, μέσω του εναλλάκτη ρεύματος και ειδικού λογισμικού, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, προκειμένου να υποστηριχθούν το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου και η μπαταρία. Τέλος, προκειμένου ο οδηγός να γνωρίζει πότε είναι η σωστή στιγμή να αλλάξει ταχύτητα και να μην επιβαρύνει την κατανάλωση, στο κέντρο του ταμπλό φιλοξενείται ένδειξη σωστής αλλαγής ταχύτητας. Τα οικολογικά ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης ολοκληρώνουν το πακέτο.Αξίζει να σημειωθεί ότι, το VW Polo BlueΜotion που τον χρησιμοποιεί, κέρδισε τον τίτλο "World Green Car 2010", αποτελώντας το πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον 5θέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο. Εκτός από τον οικονομικό κινητήρα, το Polo BlueΜotion, σε σχέση με το απλό πετρελαιοκίνητο μοντέλο, διαθέτει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης που συνδυάζονται με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, επένδυση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, ειδικής σχεδίασης προφυλακτήρες, περιμετρικά σπόιλερ και νέα μάσκα, αλλά και μία ξεχωριστή αεροτομή που καταλαμβάνει και τις 3 πλευρές του οπίσθιου παρμπρίζ.

Hyundai
4green