Ήρεμη δύναμη - Μercedes B180 CDI BlueEFFICIENCY
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ήρεμη δύναμη - Μercedes B180 CDI BlueEFFICIENCY

Ήρεμη δύναμη - Μercedes B180 CDI BlueEFFICIENCY

(1/6/2012)

Από την αρχική πετρελαιοκίνητη έκδοσή της, η B-Class είναι σε θέση να κινηθεί σβέλτα και οικονομικά, αποτελώντας ένα αληθινό… αστέρι με premium ύφος και πρακτικές λύσεις.

O μικρότερος diesel κινητήρας που εφοδιάζει τη B-Class είναι ο 1,8 λτ. με απόδοση 109 ίππων στην έκδοση B 180 CDI, ενώ το ίδιο μοτέρ με 136 ίππους εξοπλίζει την Β 200 CDI, η οποία είναι ακριβότερη κατά 1.562 ευρώ (29.165 ευρώ έναντι 27.603 ευρώ η B 180 CDI με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο).Συνολικά, πρόκειται για ένα πλήρες σε κάθε επίπεδο μικρομεσαίο αυτοκίνητο, το οποίο προσφέρει ό,τι αναζητήσει ο απαιτητικός της αγοραστής συν την οικονομία σε καύσιμα που εξασφαλίζει ο πετρελαιοκινητήρας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Κινητήρας: Αποδοτικός και πολύ οικονομικός

Οδηγώντας την B 180 CDI το πρώτο πράγμα που εκπλήσσει ευχάριστα είναι η ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία του 1,8 λτ. ντίζελ κινητήρα, καθώς απουσιάζουν οι όποιοι κραδασμοί, ενώ ο θόρυβος που παράγει έχει χαμηλή ένταση. Παρά την αναλογικά χαμηλή του απόδοση στα «χαρτιά», στην πραγματικότητα και σε συνδυασμό με το 7G-DCT διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων που διέθετε το αυτοκίνητο της δοκιμής, η μικρομεσαία Mercedes κινείται με άνεση, εκμεταλλευόμενη και τη ροπή των 250 Nm που αποδίδεται από τις μόλις 1.400 σ.α.λ.
Ειδικά στην επιλογή Sport, ο κινητήρας έχει αρκετά καλή απόκριση στο πάτημα του δεξιού πεντάλ φτάνοντας με ευκολία την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου. Επίσης, όσον αφορά στο αυτόματο κιβώτιο με τα έξτρα paddles πίσω από το τιμόνι, πραγματοποιεί γρήγορα τις εναλλαγές των σχέσεων, τόσο στην αυτόματη, όσο και στη χειροκίνητη επιλογή.

Εσωτερικό: ¶ρτιο ποιοτικά και ευρύχωρο

Ο θάλαμος επιβατών της B 180 CDI ξεχωρίζει για την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υλικών και το αντίστοιχο φινίρισμα και συναρμογή. Με άνεση είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως 5 άτομα, ενώ για τις αποσκευές, το αντίστοιχο τμήμα έχει χωρητικότητα 488 λτ. και πλήρως εκμεταλλεύσιμο τετραγωνισμένο σχήμα.

Στο δρόμο: Ασφαλής και άνετη
Η άνεση και η ασφάλεια είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν παραδοσιακά τα αυτοκίνητα της Mercedes, γεγονός που αφορά και στο νεότερο μοντέλο της, τη B-Class. Η ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς ανάρτηση με την κατάλληλη –για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου ρύθμιση- αμβλύνει αποτελεσματικά τις περισσότερες ανωμαλίες των δρόμων, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πολύ καλή οδική συμπεριφορά σε κάθε διαδρομή. Έτσι, στις ευθείες είναι υποδειγματικά σταθερή και στις στροφές οι κλίσεις είναι λογικές και τα περιθώρια πρόσφυσης αυξημένα. Επίσης, το τιμόνι έχει ικανοποιητικό βάρος και αίσθηση, ενώ τα φρένα έχουν πολύ καλή απόδοση.


 

 

Hyundai
vw