Σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου μπορείτε να βρείτε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση των φώτων.

Σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου μπορείτε να βρείτε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση των φώτων.

Για καλύτερη όραση...

(26/6/2012)

Στην περίπτωση που τα φώτα του αυτοκινήτου σας δεν σας ικανοποιούν με την απόδοσή τους, στο ελεύθερο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μια σειρά από προϊόντα που θα βελτιώσουν την «ορατότητά» σας.

Η μη αποδοτική λειτουργία των φώτων κουράζει τον οδηγό, ιδιαίτερα στα πολύωρα ταξίδια. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι λαμπτήρες έχουν χαμηλή απόδοση, είναι η κατασκευή τους, αλλά και η πολυκαιρία. Με το χρόνο, κάθε λαμπτήρας χάνει απόδοση μέχρι να φτάσει στο τέλος της ζωής του. Έτσι, κατά την αντικατάσταση, μπορούμε να επιλέξουμε έναν πιο αποδοτικό λαμπτήρα, ο οποίος να προσφέρει μεγαλύτερη ποσότητα φωτός, αλλά και πιο λευκό φως. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι λαμπτήρων που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι οι Η4, Η7 και Η1, για τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα φώτων. Σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου και σε συνεργεία, μπορούμε να βρούμε λαμπτήρες που προσφέρουν επιπλέον απόδοση (π.χ. 50%), αλλά και λευκό φωτισμό για ξεκούραστη οδήγηση. Ο λευκός φωτισμός των λαμπτήρων αυτών, παράγεται από το αέριο Xenon που υπάρχει στο εσωτερικό τους και γιΆ αυτό το λόγο οι περισσότερες εταιρείες, τους ονομάζουν τύπου Xenon. Ακόμα μία επιλογή που υπάρχει και βελτιώνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την απόδοση των φώτων μας, είναι το σύστημα HID, το οποίο αποτελείται από τους ειδικούς λαμπτήρες, την καλωδίωση και τους δύο πολλαπλασιαστές (ballast). Τα φώτα υψηλής εκκένωσης HID έχουν ως αρχή λειτουργίας τους το βολταϊκό τόξο. Ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα τροφοδοτεί με υψηλή τάση τους ειδικούς λαμπτήρες, όπου γίνεται εκκένωση και μεταπήδηση του ρεύματος σε 2 ακίδες βολφραμίου. Τα μόρια του αερίου Xenon ιονίζονται μέσω του πολλαπλασιαστή, ο οποίος δημιουργεί τη διαφορά τάσης των 20.000 Volt. Το αποτέλεσμα είναι τρεις φορές περισσότερο φως από αυτό που παράγουν οι απλοί λαμπτήρες και απόχρωση λευκή, που πλησιάζει το φως της ημέρας. Επιπλέον θετικά χαρακτηριστικά των συστημάτων Xenon, είναι η χαμηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του φωτιστικού σώματος, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του, αλλά και τη μικρότερη ανάγκη σε ρεύμα, που «ξεκουράζει» το ηλεκτρικό κύκλωμα και τον εναλλάκτη (δυναμό) του αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN