Προστασία ελαστικών
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/7/2012

Ίσως, το σημαντικότερο τμήμα του αυτοκινήτου για την ασφάλειά μας είναι τα ελαστικά του, διότι αυτά είναι υπεύθυνα για την επαφή του με το δρόμο.
Έτσι, η κατάστασή τους παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις μας.
Ακόμα ένας σημαντικός τομέας, είναι το κόστος αντικατάστασής τους, το οποίο είναι υψηλό. Ας δούμε λοιπόν, με ποιους τρόπους μπορούμε να διατηρήσουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας σε «ασφαλή» κατάσταση, αλλά και σε ποια σημεία θα πρέπει να τα ελέγχουμε ώστε να μην τα φθείρουμε, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους μέχρι το χρονικό όριο που ορίζει ο κατασκευαστής τους.

1) Έλεγχος ανάρτησης

Όταν τα αμορτισέρ έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, αλλάζει η γεωμετρία του συστήματος της ανάρτησης με αποτέλεσμα να φθείρονται σε μεγάλο βαθμό και ανομοιόμορφα τα ελαστικά του οχήματος.

2) Επιθετική οδήγηση

Τα σπιναρίσματα αλλά και η επιθετική οδήγηση στις στροφές, κάνουν τα ελαστικά να φθάσουν στο τέλος της ζωή τους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις απότομες κινήσεις, ακολουθώντας τις υποδείξεις του Κ.Ο.Κ.

3) Έλεγχος πίεσης αέρα

Κάθε κατασκευαστής ορίζει την πίεση του αέρα που θα περιέχουν τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας. Έτσι, εμείς θα πρέπει να ελέγχουμε συχνά την πίεση αυτή, διότι, αν δεν συμφωνεί με αυτή του κατασκευαστή, μειώνει τη ζωή των ελαστικών.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασφάλεια αυτοκινήτου από τη NOS Insurance Services

Road safety & e-learning από την Αττική Οδό !

Βροχή και υδρολίσθηση

ΜΙΝΕΤΤΑ Drive: Νέο App για να μάθεις πόσο «μετράς» στην οδήγηση

Φάρμακα και οδήγηση

Σωστή χρήση φώτων

Όχημα σε ακινησία

Παρκάροντας σωστά

Κινητό και οδήγηση

Οδήγηση εντός πόλης