Τα παιδιά πρέπει να μεταφέρονται πάντοτε στα παιδικά καθίσματα.

Τα παιδιά πρέπει να μεταφέρονται πάντοτε στα παιδικά καθίσματα.

Φροντίστε για την σωστή μεταφορά του παιδιού σας

Παιδί και αυτοκίνητο είναι ένας συνδυασμός που χρήζει τρομερής προσοχής και δεν θα πρέπει να έχετε αφήσει τίποτε στην τύχη. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Τα παιδιά είναι πάντα στο πίσω κάθισμα, στο ειδικό κάθισμα, δεμένα με τις ζώνες ασφαλείας.
- Η χρησιμοποίηση στο αυτοκίνητο ενός ασφαλούς παιδικού καθίσματος με σωστό τρόπο έχει μεγάλη σημασία. Ένα ασφαλές παιδικό κάθισμα, δεν θα προστατεύσει το παιδί σας σε μια σύγκρουση, αν δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στο όχημά σας.
- Τα καθίσματα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5 σημεία στήριξης στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Προσοχή! Τα παιδικά καθίσματα που τοποθετούνται ανάποδα στο κάθισμα του αυτοκινήτου, δεν πρέπει να τοποθετούνται στο μπροστινό κάθισμα, που είναι εφοδιασμένο με αερόσακο. Αν χρειαστεί να τοποθετηθούν εκεί θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον αερόσακο.
- Το κεφάλι ενός παιδιού είναι αναλογικά μεγαλύτερο σε σχέση με το σώμα του, αν συγκριθεί με τις αναλογίες ενός ενηλίκου. Η σπονδυλική στήλη ενός παιδιού είναι, επίσης, πολύ εύθραυστη και επομένως είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει σωστή υποστήριξη σε όλο το μήκος της πλάτης και του λαιμού του στην περίπτωση μιας μετωπικής σύγκρουσης. Το παιδικό κάθισμα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία, αν έχει την πλάτη του στο μπροστινό μέρος του καθίσματος (αν τοποθετείται ανάποδα στο κάθισμα). Κάποια καθίσματα αυτού του είδους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για παιδιά μέχρι 3 ετών.
- Για τα περισσότερα παιδιά που είναι περίπου 8 χρονών και πάνω, η σωστή χρήση της ζώνης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ασφάλειας.
- Παιδιά 12 ετών και κάτω πρέπει πάντα να κάθονται στο πίσω κάθισμα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 36%.

Hyundai
vw