Με χρόνο 8:09.099 λεπτά, το Audi R8 e-tron κατέχει πλέον τον τίτλο του γρηγορότερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Νίρνμπουργκρινγκ.

Με χρόνο 8:09.099 λεπτά, το Audi R8 e-tron κατέχει πλέον τον τίτλο του γρηγορότερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Νίρνμπουργκρινγκ.

Audi R8 e-tron, ρεκόρ γύρου στο ρινγκ

3.783 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2012)

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ κατάκτησε η Audi, αυτό του ταχύτερου γύρου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Νίρνμπουργκρινγκ, χάρη στο Audi R8 e-tron.

Για τη θρυλική Νορντσλάιφε, τη μεγάλη πίστα του Νιρνμπουργκρινγκ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η «πράσινη κόλαση» αποτελεί ίσως το κορυφαίο πεδίο δοκιμών και μία από τις πλέον απαιτητικές διαδρομές του πλανήτη, για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Για αυτό το λόγο πολλοί κατασκευαστές σπορ μοντέλων επιδιώκουν να δοκιμάζουν εκεί τις νέες προτάσεις τους, σε μία άτυπη κόντρα με το χρόνο. Αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει πλέον η Audi, με το πολλά υποσχόμενο R8 e-tron, που κατόρθωσε να καλύψει τα 20,8 χιλιόμετρα απόστασης σε 8 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το συγκεκριμένο αποτελεί έκδοση προπαραγωγής, ίδια με αυτή που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά  στα τέλη του έτους, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εφοδιασμένο με μία συστοιχία ιόντων λιθίου, 49KWh, εξασφαλίζει αυτονομία 215 χιλιομέτρων και ισχύ 381 ίππων. Η τελική του ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 200 χλμ./ ώρα, με στόχο τον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, οι μηχανικοί της Audi είχαν άρει αυτόν τον περιορισμό, ανεβάζοντας την τελική στα 250 χλμ./ ώρα. Σύμφωνα με τον Μάρκους Βίνκελχοκ οδηγό του εγχειρήματος, η εμπειρία ήταν φανταστική, καθώς το ηλεκτρικό R8 δεν είχε να ζηλέψει σχεδόν τίποτα σε αίσθηση από το συμβατικό, με τον οκτακύλινδρο κινητήρα.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda