Το τέλος εποχής για το πληθωρικό Mazda CX-7, είναι πλέον γεγονός...

Το τέλος εποχής για το πληθωρικό Mazda CX-7, είναι πλέον γεγονός...

Λήξη παραγωγής για το Mazda CX-7

(23/8/2012)

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε, πριν από λίγα 24ωρα, το τέλος εποχής για το CX-7, λόγω του χαμηλού αριθμού πωλήσεων, αλλά και της ανάγκης να προωθηθούν τα νέα μοντέλα της Mazda.

Η εμπορική πορεία του CX-7, στην Ευρώπη, διήρκησε 5 χρόνια (το πολυτελές SUV λανσαρίστηκε το 2007) και το 2010 έγινε ένα ουσιαστικό facelift, που περιελάμβανε κι έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανάλογο αποτέλεσμα και σε ό,τι αφορά στην επίτευξη των στόχων. Οι χαμηλές πωλήσεις, αλλά και το ενδιαφέρον των πελατών της Mazda για το νέο CX-5, καθώς και το μεγαλύτερο CX-9, που υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες της φιλοσοφίας SkyActiv (καλύτερη απόδοση, μεγαλύτερη οικονομία), ήταν καθοριστικοί παράγοντες για τη λήψη αυτής της απόφασης, από τα διοικητικά στελέχη της ιαπωνικής φίρμας.
Παρά το γεγονός ότι ο εμπορικός στόχος δεν επιτεύχθηκε, το CX-7 κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική οδική συμπεριφορά του, εφάμιλλη ενός GT, αλλά και με την υψηλή ποιότητα κατασκευής και παροχής υπηρεσιών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center