Renault  - Στόχος οι μηδενικές εκπομπές ρύπων
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault - Στόχος οι μηδενικές εκπομπές ρύπων

(28/8/2012)

Η τρίτη κατά σειρά γαλλική φίρμα έχει εξελίξει σε μεγάλο βαθμό την γκάμα των κινητήρων, τόσο βενζίνης όσο και diesel, γεγονός το οποίο έχει ωφελήσει τρομερά και την θυγατρική της εταιρεία, την Dacia.


Τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα πρωτότυπα Zero Emission της 
Renault (από αριστερά Twizy, ZOE, Fluence και Kangoo) αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά από concepts που ετοιμάζει για το μέλλον της ευρωπαϊκής αγοράς η Renault.

Τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα πρωτότυπα Zero Emission της Renault (από αριστερά Twizy, ZOE, Fluence και Kangoo) αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά από concepts που ετοιμάζει για το μέλλον της ευρωπαϊκής αγοράς η Renault.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όμως διακαής πόθος της Renault είναι η δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μιας και εκεί πιστεύει πως κλίνει το μέλλον της αυτοκίνησης. Η γαλλική φίρμα αποσκοπεί να είναι η πρώτη η οποία θα παράγει και μάλιστα σε μαζικό επίπεδο, αυτοκίνητα τα οποία θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Προστασία του περιβάλλοντος και της τσέπης μας στο έπακρο!

Hλεκτροκίνηση και μηδενικοί ρύποι (Z.E.)! To δίπτυχο της επιτυχίας!
Έχοντας αναπτύξει τα τελευταία χρόνια 4 ολοκληρωμένα ηλεκτροκίνητα πρωτότυπα, η Renault δείχνει έτοιμη να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Τα μοντέλα είναι το Twizy Z.E., το Kangoo Z.E., το ZOE Z.E. και το Fluence Z.E., με τα δύο τελευταία γράμματα να σημαίνουν Zero Emission ή στα ελληνικά «μηδενικών ρύπων». Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αποτελούν προπομπό ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αργά ή γρήγορα θα μπουν στη μαζική παραγωγή προσφέροντας λύσεις για τις βιώσιμες μετακινήσεις. Τέλος, η Renault έχει επενδύσει και αυτή (όπως και η Citroen και η Peugeot) και στην τεχνολογία ενεργειακών κυψελών καυσίμου που διασπούν το υδρογόνο για να παράγουν ηλεκτρισμό προκειμένου να τροφοδοτείται ο ηλεκτροκινητήρας του αυτοκινήτου.

Αποκλειστικά ηλεκτροκίνηση!
Η γαλλική εταιρεία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη εταιρεία η οποία θα παράγει σε μαζικό επίπεδο ένα αυτοκίνητο που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Κινούμενο ηλεκτρικά σημαίνει ότι, οι ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που θα εκπέμπει θα είναι μηδενικές! Η Renault εξελίσσει επίσης μια πλήρη σειρά μοντέλων που θα κινούνται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρες των οποίων η ισχύς θα κυμαίνεται από 70 έως 140 ίππους (50 έως 100 kW).

Τεχνολογία κινητήρων για οικονομία-οικολογία
Στοχεύοντας στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 από τα αυτοκίνητα στη γκάμα της, η Renault εξέλιξε μια πολύ μοντέρνα προϊοντική σειρά από συμβατικά μοτέρ βενζίνης και diesel. Ξεχωρίζουμε τους κινητήρες βενζίνης TCe οι οποίοι συνδυάζουν υπερτροφοδότηση, άμεσο ψεκασμό, ειδική θερμική διαχείριση και μειωμένες τριβές υλικών, επιτυγχάνοντας αυξημένη απόδοση και αρκετά καλό περιβαλλοντικό προφίλ. Αντίστοιχα «περήφανη» δείχνει η Renault και για το νέο 1.600άρη dCi 130 πετρελαιοκινητήρα. Παράγει κατά 25% μειωμένο CO2 σε σχέση με τον 1,9 λίτρων diesel κινητήρα που αντικατέστησε.

Toyota
moto