Smart Fortwo, Πανέξυπνο
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Smart Fortwo, Πανέξυπνο

(4/9/2012)

Από το 1998 που κυκλοφορεί, το μικρό αυτοκίνητο της smart έχει δείξει στην πράξη πόσο έξυπνο είναι λύνοντας πανεύκολα το γρίφο «αστική μετακίνηση».

Το απόλυτο hit για την πόλη έχει μήκος κάτι παραπάνω από 2,5 μ. και ακούει στο όνομα smart fortwo. Δημοφιλές για την ευελιξία και το ιδιαίτερο lifestyle που λανσάρει, το επαναστατικό μίνι αυτοκίνητο δείχνει να ξεπρόβαλε από τις σελίδες του βιβλίου «Πώς να γλιτώσετε από το άγχος της κίνησης στην πόλη». Πρόσφατα η ανανεωμένη δεύτερη γενιά του δέχθηκε μια ακόμη διακριτική επέμβαση, στην εξωτερική κυρίως εικόνα του, που αφορά στη μάσκα. Κατά τα άλλα, το λιλιπούτειο μοντέλο έχει διατηρήσει στο ακέραιο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ευελιξίας και άνεσης στην πόλη, που το έκαναν τόσο δημοφιλές στο πέρασμα του χρόνου στις 45 χώρες που είναι πλέον διαθέσιμο. 
Παιδί της πόλης
Το μεγάλο πλεονέκτημα του smart φυσικά είναι η ευκολία που κινείται, ελίσσεται και παρκάρει στην πόλη, λόγω του μόλις 2,695 μ. αμαξώματος. Το δαιμόνιο διθέσιο smart fortwo κινείται χωρίς να προβληματίσει ιδιαίτερα τους επιβάτες του. Οι τυχόν πλευρικοί άνεμοι επηρεάζουν κάπως τη σταθερότητα, αλλά στην πόλη, το κοφτερό τιμόνι και το μικρό μέγεθος του smart, αποτελούν άσους στο μανίκι του οδηγού που ψάχνει θέση στάθμευσης.
Σου φτιάχνει τη μέρα 
Το άνετο διθέσιο εσωτερικό διακρίνεται για τη μοντέρνα σχεδίαση και τον ευχάριστο διάκοσμο. Ποιοτικά, το αναβαθμίζει το ύφασμα που καλύπτει το ταμπλό, ενώ οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί σχεδίων, χρωμάτων και υλικών δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ και φτιάχνουν τη διάθεση. Το smart fortwo διαθέτει αρκετά τεχνολογικά στοιχεία που συμβάλλουν στις πιο άνετες μετακινήσεις των επιβατών του. Για παράδειγμα, στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου πλέον συμπεριλαμβάνεται και ένα σύστημα multimedia που διαθέτει οθόνη αφής 6,5 ιντσών, ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, Bluetooth αλλά και δύο εξόδους (USB , Aux), για τη σύνδεσή του με εξωτερικές πηγές ήχου. 
Φυσικά, δε γίνεται κανένας συμβιβασμός σε θέματα ασφάλειας, χάρη στο ατσάλινο πλαίσιο Tridion πάνω στο οποίο είναι βασισμένη όλη η ιδέα smart. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να χωρέσει μέχρι και 220 λτ.
Η γκάμα
Σε ό,τι αφορά στην ιπποδύναμη, ο 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρας προσφέρεται με απόδοση 61, 71 και 84 ίππων, με τους δύο πρώτους να είναι απαλλαγμένοι από τέλη κυκλοφορίας. Η έκδοση Brabus αποδίδει 98 ίππους! Απαλλαγμένη από τέλη κυκλοφορίας είναι και η ντίζελ εκδοχή του smart fortwo με τον 0,8 λτ. κινητήρα των 54 ίππων. Με εξαίρεση των κινητήρα των 61 ίππων, τα ίδια μηχανικά σύνολα κινούν και το smart fortwo cabrio, που διαθέτει υφασμάτινη συρόμενη οροφή και αποτελεί μια χαριτωμένη εναλλακτική του coupe αμαξώματος. Οι κινητήρες συνδυάζονται με 5τάχυτο αυτοματοποιημένο κιβώτιο με σειριακή λειτουργία, ενώ κάποιες εκδόσεις προσφέρονται και με σύστημα start&stop. Σύντομα θα λανσαριστεί και μια ηλεκτρική έκδοση του smart fortwo!

Το άνετο διθέσιο εσωτερικό διαθέτει ξεχωριστή σχεδίαση και ευχάριστο διάκοσμο.

Το άνετο διθέσιο εσωτερικό διαθέτει ξεχωριστή σχεδίαση και ευχάριστο διάκοσμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto