Η έλευση του νέου Skoda Rapid στην ελληνική αγορά αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο.

Η έλευση του νέου Skoda Rapid στην ελληνική αγορά αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο.

Skoda Rapid

(27/9/2012)

Ακριβώς ένα χρόνο από την παρουσίαση του πρωτότυπου MissionL, στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, το νέο Skoda Rapid κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, στην έκθεση του Παρισιού. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, το Rapid είναι το πρώτο όχημα που θα βασίζεται στη νέα σχεδιαστική λογική της εταιρίας, συνδυάζοντας «τέλειες αναλογίες» με «έντονες, καθαρές γραμμές». Ως εκ τούτου, το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από μία μοντέρνα, κομψή μάσκα, έντονα νεύρα που διατρέχουν κατά μήκος το κάτω μέρος των θυρών, καθώς και ένα όμορφο τελείωμα στο πίσω μέρος του. Οι συνολικές διαστάσεις του αγγίζουν τα 4,43 μέτρα σε μήκος, 1,70 σε πλάτος και 1,46 μέτρα σε ύψος. Όσο για το μεταξόνιο, με 2,60 μέτρα μήκος υπόσχεται ένα ευρύχωρο σαλόνι.

&&&& Πράγματι, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, μια που το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να καλύψει πρωταρχικά τις οικογενειακές ανάγκες, προσφέρει το μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος αλλά και χώρο για πόδια στην κατηγορία του. Αυτά μάλιστα συνοδεύονται από ένα πραγματικά γενναιόδωρο διαμέρισμα αποσκευών, χωρητικότητας 550 λίτρων, τα οποία μπορούν να ανέλθουν στα 1.490 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Σχεδιαστικά το ταμπλό του είναι σύμφωνο με το DNA της Skoda, όντας λιτό και ταυτόχρονα εργονομικό, πλήρες από άποψης εξοπλισμού και με άφθονες θέσεις για μικροαντικείμενα. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν να διαλέξουν μεταξύ τριών εσωτερικών διακόσμων, ενώ από τον προαιρετικό εξοπλισμό δεν λείπουν τα θερμαινόμενα καθίσματα και ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης, πληροφοριών και ψυχαγωγίας.

&&&& Αναφορικά με τη γκάμα των κινητήρων, ξεκινάει από τα 1.2 λίτρα και τους 75 ίππους, με ένα MPI σύνολο. Στον ίδιο κυβισμό διαθέσιμος είναι και ο γνωστός TSI του ομίλου, σε δύο εκδόσεις. Μία με ιπποδύναμη 86 ίππων και ροπή 160 Nm και μία ισχύος 105 ίππων, με 175 Nm ροπής. Πιο πάνω συναντάμε τον 1.4 TSI των 122 ίππων, ο οποίος αποδίδει 200 Nm ροπής, ενώ για όσους προτιμούν το πετρέλαιο, το Rapid θα διατίθεται σε έκδοση 1.6 TDI με δύο διαμορφώσεις, 90 και 105 ίππων, ροπής 230 και 250 Nm αντίστοιχα. Ανάλογα με τον κινητήρα το αυτοκίνητο θα συνοδεύεται από μηχανικά κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, καθώς επίσης και από ένα επτατάχυτο κιβώτιο DSG.

&&&& Η έλευση του νέου Skoda Rapid στην ελληνική αγορά αναμένεται το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, δύο περίπου μήνες μετά από την επίσημη πρεμιέρα του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center