Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

To Megane είναι μια ώριμη, ολοκληρωμένη και επίκαιρη πρόταση στην κατηγορία του.

Χωρίς ιδιαίτερους νεωτερισμούς, η εικόνα του εσωτερικού κερδίζει τις εντυπώσεις με την ποιότητα, την καλή συναρμογή και την εργονομία.

Renault Megane 1,2 TCe

25.938 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/12/2012

Το πρόσφατο αισθητικό φρεσκάρισμα της νεότερης γενιάς Megane, στην ουσία είναι ένα ακόμα... ευπρόσδεκτο συστατικό, σε μια καλή συνταγή. Λίγες, αλλά ουσιαστικές πινελιές (ανασχεδιασμένος εμπρόσθιος προφυλακτήρας, νέας σχεδίασης ζάντες, στάνταρ φώτα ημέρας), που τονώνουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του γαλλικού μοντέλου, από την οποία -όπως φαίνεται και από το νέο Clio- η Renault έχει εμπνευστεί τη μελλοντική γκάμα της. Όταν, όμως, με τη σειρά σου, να ρίξεις κι εσύ το γάντι στην πρόκληση της κρίσης, χρειάζονται ακόμα "δραστικότερα μέτρα". Όπως, ας πούμε, ένας βενζινοκινητήρας-"διαμαντάκι", που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα που αναζητά ο υποψήφιος αγοραστής της κρίσης. Μικρό κυβισμό και χαμηλή κατανάλωση, αλλά και υψηλή απόδοση, φιλικότητα στο περιβάλλον, ελαστικότητα, αξιοπιστία.

Το αδιαμφισβήτητο highlight του ανανεωμένου Megane, αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ κατά 25% σε σχέση με τον 1.6 16v 110 PS που αντικαθιστά, έχει μειωμένη κατανάλωση 25% σε σχέση, γεγονός που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 1,7λιτ/100χλμ. και μείωση 39 γρ/χλμ στις εκπομπές CO2. Εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα στο αυτοκίνητο αυτονομία, που συγκρίνεται μόνο με αυτή πετρελαιοκίνητων μοντέλων. Όλα αυτά, σε ένα πακέτο αρκετά ανταγωνιστικών τιμών, που ξεκινούν από 15.750 ευρώ για τη βασική έκδοση Expression.

Η εξαιρετική λειτουργία του νέου κινητήρα καθορίζει, εν πολλοίς και την οδική συμπεριφορά του Megane. Το γαλλικό hatchback κινείται με περισσή σβελτάδα, για τον... σεβαστό όγκο του και στρίβει με την "αλαζονεία" ενός upper class μοντέλου, εξασφαλίζοντας μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και τη σταθερότητα.

Τιμή: Από 15.750 ευρώ

Ετήσιο κόστος καυσίμων (15.000 χιλιόμετρα): 1.319,7 ευρώ

Τέλη Κυκλοφορίας: 130,9 ευρώ

Service στα 30.000 χιλιόμετρα ή στα 2 έτη: 221,49 ευρώ

Ασφάλιστρα: 343 ευρώ

Συνολικό ετήσιο κόστος χρήσης: 2015,49 ευρώ