• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Από τα πλέον πρακτικά, ευρύχωρα αλλά και οικονομικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του, το Honda Jazz.

Για περισσότερη οικονομία επιλέξτε το πρόγραμμα «Econ» από τον ειδικό διακόπτη στο ταμπλό.

Το υβριδικό Σύστημα του Honda Jazz χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα για να μειώσει την κατανάλωση και τους ρύπους, του 1,3 λίτρων βενζινοκινητήρα του.

Μικρά Honda Jazz Hybrid – «Πράσινο» και οικονομικό

26.523 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/1/2013

Το Honda Jazz Hybrid είναι ένα από τα μικρότερα υβριδικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, το οποίο βέβαια για την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται, κάθε άλλο παρά «μικρό» είναι. Στο εσωτερικό του λοιπόν, το πιο «πράσινο» Jazz διατηρεί την πολύ καλή ευρυχωρία και πρακτικότητα των υπόλοιπων εκδόσεων του μοντέλου, παρότι ο χώρος αποσκευών του περιορίζεται στα 223 λίτρα. Το υβριδικό σύστημα ΙΜΑ που διαθέτει χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 98 ίππων (μέση κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ.). Μέσω της τεχνολογίας VCM (Variable Cylinder Management), σφραγίζονται οι θάλαμοι των κυλίνδρων και το αυτοκίνητο παίρνει ισχύ μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, κάτι που συμβαίνει κατά την επιβράδυνση αλλά και όταν απαιτείται μόνο λίγη ροπή, π.χ. σε ένα ταξίδι με χαμηλές ταχύτητες. Έτσι και για μικρό χρονικό διάστημα, ο οδηγός μπορεί να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια (σε ταχύτητες έως 70 χλμ./ώρα). Το μοτέρ αυτό εμφανίζει πολύ καλή απόδοση και το CVT κιβώτιο παρέχει επιλογή 7 σχέσεων μετάδοσης μέσω των paddles στο τιμόνι.

Βασικός εξοπλισμός
ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλιματισμός, ηχοσύστημα

Εκπτώσεις-Προσφορές
Το Honda Jazz Hybrid διατίθεται με έκπτωση 1.500 ευρώ και τιμή 15.900 ευρώ. Εναλλακτικά, ο πελάτης επιλέγει έκπτωση 1.000 ευρώ και 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια, αλλά και δωρεάν το 1ο service.

3 λόγοι απόκτησης
- Ανά έτος (ή 15.000 χλμ.) απαιτεί μόνο 1.118 ευρώ σε βενζίνη
- Τέλη κυκλοφορίας έχει μόλις 94 ευρώ
- Η ετήσια ασφάλισή του είναι 400 ευρώ χωρίς κλοπή ή 600 ευρώ με κλοπή