• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To Corsa του 2008 έχει ελάχιστες σχεδιαστικές αλλαγές από το σημερινό μοντέλο.

Οι μεγάλοι χώροι για τέσσερις επιβάτες ήταν και παραμένει ένα από τα δυνατά σημεία του μικρού Opel.

Οι μικρές στυλιστικές αλλαγές που έγιναν κατά καιρούς δεν βελτίωσαν τη συναρμογή και την εργονομία στο εσωτερικό οι οποίες παραμένουν κάτω του μετρίου.

Εξοπλισμός χωρίς βασικές ελλείψεις για το Corsa του 2008

11.263 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/12/2012

Σε γενικές γραμμές, το Corsa είναι αυτοκίνητο κατόχων με ήπιο οδηγικό προφίλ κάτι που σημαίνει όχι ιδιαίτερα βεβαρημένο ιστορικό χρήσης. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που αρκετοί αγοραστές επέλεξαν ως πρόσθετο εξοπλισμό και κάποια πακέτα άνεσης που προσέφερε κατά καιρούς η αντιπροσωπεία. Οι εκδόσεις που πούλησαν περισσότερο ήταν η βασική 1,4 Enjoy και η 1,4 Sport με μικρές διαφορές μεταξύ τους σε στοιχεία εξοπλισμού. Η Enjoy μεταξύ άλλων διαθέτει έξι αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς καθρέφτες, ηχοσύστημα και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό. Η Sport επιπλέον προσφέρει ζάντες αλουμινίου. Το ESP προστέθηκε στο στάνταρ εξοπλισμό από τα μοντέλα του 2010 και έπειτα.

Από 5.800 ευρώ τα μεταχειρισμένα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Auto Τρίτη, οι τιμές αγοράς για τα μεταχειρισμένα Corsa 1,4 ξεκινάνε από τις 5.800 ευρώ για ένα μοντέλο του 2007 και φτάνουν τις 6.600 ευρώ για το μοντέλο του 2009. Τα facelift Corsa 1,4 του 2010 και του 2011 με τον κινητήρα προδιαγραφών Euro5 διατίθενται από 7.100 έως 7.900 ευρώ. Απέναντι στον σύγχρονο ανταγωνισμό που προσφέρει μέχρι και αερόσακους γονάτων οδηγού, το Corsa με αυτά τα στοιχεία κρίνεται συμφέρουσα στην τιμή μεταχειρισμένου. Να σημειωθεί ότι οι νεότερες εκδόσεις εξοπλισμού Cmon διαθέτουν τέσσερις αερόσακους (δεν υπάρχουν οι οροφής).

Tags: OPEL CORSA