Με εντυπωσιακή σχεδίαση σε ένα αμάξωμα 4θυρου κουπέ θα έλθει η επόμενη γενιά της Mercedes C-Class. (κατασκοπευτική φωτογραφία)
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με εντυπωσιακή σχεδίαση σε ένα αμάξωμα 4θυρου κουπέ θα έλθει η επόμενη γενιά της Mercedes C-Class. (κατασκοπευτική φωτογραφία)

Νέα στοιχεία για τη C-Class 2014

9.689 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2013)

Καινούρια, αποκαλυπτικά στοιχεία για την επόμενη γενιά του best seller της Mercedes, που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από τον περασμένο Νοέμβριο σας είχαμε αποκαλύψει το προφίλ της νέας (4ης) γενιάς της Mercedes C-Class, για την οποία η γερμανική μάρκα επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014, λίγο πριν αρχίσει το εμπορικό της ταξίδι. Στην ουσία, θα πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, σε σχέση με το υπάρχων, τόσο ως προς τη σχεδιαστική του ταυτότητα (θα συνδυάσει  στοιχεία από τις νέες γενιές της A-Class και B-Class, αλλά και την κορυφαία S-Class), όσο και ως προς το τεχνολογικό υπόβαθρο.
Η νέα C-Class θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes-Benz, που θα "πατήσει" στη νέα πλατφόρμα, με την ονομασία MRA. Πρόκειται για το νέο πισωκίνητο πάτωμα της μάρκας, το οποίο θα εξοπλίσει μια σειρά από νέα –και μεγάλα σε διαστάσεις– μοντέλα, μεταξύ των οποίων και την επόμενη S-Class. Χαρακτηριστικό του πατώματος αυτού είναι ότι θα συμβάλλει στη μείωση του βάρους όλων αυτών των αυτοκίνητων, μεταξύ των οποίων και της επόμενης C-Class. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι η entry-level C160, θα ζυγίζει λιγότερο από 1.380 κιλά. Σημαντική διαφορά, σε σχέση με το υπάρχων μοντέλο, είναι και το νέο set-up της μπροστινής ανάρτησης, με τα γόνατα McPherson να αντικαθίστανται από διπλά ψαλίδια, ενώ και η πίσω ανάρτηση, με τους πολλαπλούς σύνδεσμους, θα αναβαθμιστεί.
Το μήκος της C-Class θα αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά, φτάνοντας συνολικά τα 4.700 χλστ., μεγαλύτερο θα είναι και το μεταξόνιο (2.820 χλστ.), καθώς και το πλάτος (1.810 χλστ.), ενώ στην έκδοση sedan, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ θα φτάνει τα 485 λίτρα.
Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες θα δούμε τα μηχανικά σύνολα που προορίζονται για τη νέα CLA. Πιθανότατα ο 1,6 turbo βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού των A-Class/B-Class, με ισχύ 156 ίππων, θα είναι το αρχικό διαθέσιμο μοτέρ. Θα έχουμε το 2λιτρο turbo των 184 και 211 ίππων, ενώ μια νέα εκδοχή του μοτέρ αυτού με πάνω από 250 ίππους θα εφοδιάζει τη νέα Mercedes C300. Στην κορυφή της γκάμας θα συναντήσουμε έναν 3λιτρο twin-turbo με 330 ίππους, ενώ για τις AMG εκδόσεις προβλέπεται ένας νέος twin-turbo 4,0 ή 5,5 λίτρων! Για τους diesel, αρχικός πρωταγωνιστής θα είναι ο 2,2 λίτρων πετρελαιοκινητήρας της μάρκας, ενώ δεν αποκλείεται η Mercedes να κάνει την έκπληξη και να εντάξει και στη νέα C-Class τον καινούργιο 1,6 diesel των 130 ίππων που προέρχεται από τη Renault.
Για το 2015 προβλέπεται το λανσάρισμα της υβριδικής plug-in έκδοσης, ενώ δύο χρόνια αργότερα η C-Class θα υποβληθεί σε ουσιαστικό facelift, με αδιαμφισβήτητο highlight ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων που εξελίσσεται από τη Mercedes. Μετά το λανσάρισμα της sedan έκδοσης, το καλοκαίρι του 2014, θα ακολουθήσει η C-Class Coupe, αλλά και μία εκλεπτυσμένη Cabrio έκδοση, με υφασμάτινη οροφή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto