Το νέο VW Golf GTI θα έλθει με αυξημένη ισχύ, γρηγορότερες επιδόσεις, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με πριν. (κατασκοπευτική φωτογραφία)

Το νέο VW Golf GTI θα έλθει με αυξημένη ισχύ, γρηγορότερες επιδόσεις, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με πριν. (κατασκοπευτική φωτογραφία)

Νέο Golf GTI: Με 220 ίππους

26.407 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2013)

Με μια ματιά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Διακριτικά σπορ εμφάνιση
Με 2λιτρο TSI 220 ίππων
Και με προαιρετικό δυναμικό πακέτο
Λανσάρισμα μέσα στη χρονιά

Στο νέο Golf GTI, η VW, όπως μας έδειξε και στην Έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο, αλλάζει εντελώς την σπορ έκδοση του μικρομεσαίου της. Αρχικά, κάτω από το καπό θα δούμε μια νέα εκδοχή του 2λιτρου TSI βενζινοκινητήρα, η οποία θα αποδίδει 220 ίππους (από 210 PS) και θα συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή το γνωστό DSG διπλού συμπλέκτη. Έπειτα, το Golf GTI θα ελαφρύνει αρκετά σε σχέση με τον προκάτοχό του (περί τα 90 με 100 κιλά), ενώ θα έλθει με χαμηλότερη κατανάλωση από πριν (6,0 λτ./100 χλμ.). Οι επιδόσεις αναμένεται επίσης να είναι πιο γρήγορες (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δλ.). Εκτός τώρα αυτής της έκδοσης, για πρώτη φορά σε Golf GTI ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέγει και ένα δυναμικό πακέτο οδήγησης, που θα αυξάνει τη δύναμη του κινητήρα στους 230 ίππους. Επίσης, στο πακέτο αυτό το Golf GTI θα αποκτά ενισχυμένα φρένα, αλλά και ένα νέου τύπου ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης πρόσφυσης (VAQ), που θα αντικαθιστά το ηλεκτρονικό XDS των «απλών» εκδόσεων.
Παραδοσιακή εμφάνιση «GTI»
Στο κομμάτι της εμφάνισης, το νέο VW Golf GTI κατά τη συνήθη πρακτική των GTI, ακολουθεί «συγκρατημένες» δυναμικές γραμμές. Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα αναμένεται να δούμε ένα πιο σπορ προφυλακτήρα με τα χαρακτηριστικά βράγχια GTI εκατέρωθεν του, ενώ, για πρώτη φορά, η παραδοσιακή κόκκινη γραμμή της μάσκας θα εισέρχεται στα εμπρόσθια φωτιστικά. Στο πίσω μέρος ο διαχύτης με τις δύο απολήξεις της εξάτμισης θα τονίσει το δυναμισμό του οχήματος. Εσωτερικά, θα δούμε τις χαρακτηριστικές καρό επενδύσεις «GTI» της VW, μαζί με ένα σπορ τιμόνι και νέες επενδύσεις στο ταμπλό.

Hyundai
vw