Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., Βασιλική Δανέλλη–Μυλωνά, καλωσόρισε τους νεοπροσληφθέντες κατά τη διάρκεια του πρώτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., Βασιλική Δανέλλη–Μυλωνά, καλωσόρισε τους νεοπροσληφθέντες κατά τη διάρκεια του πρώτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου.

Ι.Ο.ΑΣ: Εκπαίδευση ΚΟΧ

2.738 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2013)

Μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων εγκαινίασε Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στην Αττική το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής με την πρόσληψη 90 ατόμων.

Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., Βασιλική Δανέλλη–Μυλωνά, καλωσόρισε τους νεοπροσληφθέντες κατά τη διάρκεια του πρώτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου που τους παρουσίασαν η ίδια και οι συνεργάτες του Ινστιτούτου στο χώρο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.
Η πρόσληψη των εργαζομένων που θα απασχοληθούν σε διάφορες ειδικότητες με πεντάμηνη σύμβαση έγινε στο πλαίσιο  του προγράμματος κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) του Yπουργείου Εργασίας. Οι ωφελούμενοι προσελήφθησαν με κοινωνικά κριτήρια (ανάμεσα στα οποία πρωταρχικό ήταν η ανεργία) που θέσπισε το ΑΣΕΠ.  Συμπράττων φορέας του Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” στη διεξαγωγή του προγράμματος είναι η Περιφέρεια Αττικής. 
Απώτερος στόχος του κοινωφελούς έργου που καλούνται να πραγματώσουν με επιμέρους δράσεις οι απασχολούμενοι είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με τη λήξη του προγράμματος, ακόμη και κατά 50%. 
Οι βασικές κατευθύνσεις στις οποίες θα δραστηριοποιηθούν οι νέοι συνεργάτες του Ι.Ο.ΑΣ. είναι δύο: 
- Η ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων όσων αποτελούν τη σχολική κοινότητα (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) για τους τρόπους ασφαλούς μετακίνησης, οδικής συμπεριφοράς, οδικής ασφάλειας και για τις μεθόδους πρόληψης τροχαίων συμβάντων. 
- Η καταγραφή και βελτίωση με τη συνεργασία των αρμόδιων Aρχών και της Τροχαίας των επικίνδυνων σημείων γύρω από τις σχολικές μονάδες αλλά και εντός της ευρύτερης γεωγραφικής έκτασης που καλύπτουν οι συμμετέχοντες δήμοι. 
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΚΟΧ, στο πλαίσιο του πρώτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου στο οποίο συμμετείχαν, ενημερώθηκαν από τους συνεργάτες του Ινστιτούτου για θέματα που αφορούν στις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας και ευαισθητοποιήθηκαν στα αίτια και τις συνέπειες των τροχαίων συμβάντων. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να γνωρίσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής του Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς”, όπως οι προσομοιωτές πρόσκρουσης και ανατροπής αυτοκινήτου, η χρήση των οποίων αναδεικνύει βιωματικά τη σωτήρια λειτουργία της ζώνης ασφαλείας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto