Μικρό καπό με κάθετες νευρώσεις. Τονισμένοι ώμοι για πιο «έντονη» παρουσία. Πλαϊνή «λεπίδα» από το Astra. (κατασκοπευτική φωτό)
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μικρό καπό με κάθετες νευρώσεις. Τονισμένοι ώμοι για πιο «έντονη» παρουσία. Πλαϊνή «λεπίδα» από το Astra. (κατασκοπευτική φωτό)

Νέο Opel Corsa: 2 χρόνια αργότερα

15.561 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2013)

Μέχρι το 2016 θα συνεχίσει να διατίθεται το υπάρχον Corsa στη γκάμα της Opel, με τη νέα γενιά του μοντέλου να λανσάρεται τελικά 2 χρόνια αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Με μια ματιά
- Πολύ πιο μοντέρνο αισθητικά
- Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα
- Σε συνεργασία με την PSA Peugeot-Citroen
- Παρουσίαση το 2016
Η Opel αναβάλλει για αργότερα την παρουσίαση του 5ης γενιάς Corsa και, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη νέα πλατφόρμα του αυτοκινήτου, θα δούμε τελικά το νέο Γερμανικό μικρό το 2016. Μέχρι τότε και για να καλυφθεί το χρονικό κενό, η Opel θα επέμβει με ένα αισθητικό φρεσκάρισμα στο υπάρχον Corsa (θα θυμίζει το νέο Adam), το οποίο και θα αποκαλυφθεί μέχρι τα τέλη του 2013. Σε ό,τι αφορά πάντως στη νέα γενιά του μοντέλου, το design έχει αποφασιστεί από σήμερα, με τους κατασκόπους μας να αποκαλύπτουν το ποιόν του επόμενου Corsa, 3 χρόνια πριν από την επίσημη παρουσίασή του…
Με «όπλο» του το design
Όπως συμβαίνει και στο τωρινό Corsa, η σχεδίαση του νέου μοντέλου θα είναι και πάλι ένα από τα πλεονεκτήματά του. Πιο «αιχμηρή» από σήμερα, με περισσότερες ακμές και νευρώσεις, η νέα γενιά του μικρού Opel θα προσελκύσει και πάλι το κοινό της μικρής κατηγορίας. Οι κατάσκοποί μας έχουν ήδη έτοιμες τις πρώτες, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες του μοντέλου, στις οποίες μας αποκαλύπτεται ένα εμπρόσθιο τμήμα με μεγάλα φωτιστικά που φιλοξενούν λαμπτήρες LED σε σχήμα μπούμερανγκ, αλλά και ένας νέος προφυλακτήρας με μεγάλη εισαγωγή και κάθετες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. 
Στο πίσω τμήμα, η 3θυρη έκδοση του νέου Corsa θα παραπέμπει και πάλι σε κουπέ, με χαρακτηριστικό γνώρισμα τα εντελώς νέα για τη μάρκα, σχεδόν τετράγωνα φωτιστικά. Στο πλάι, τέλος, η χαρακτηριστική λεπίδα που βρίσκεται στο κάτω τμήμα όλων των νέων μοντέλων της Opel (Astra, Insignia, Meriva) προστίθεται πλέον και στο νέο Corsa, συμβάλλοντας στη γενικότερη «ψαγμένη» αισθητική του νέου μοντέλου.
Ελαφρύτερη πλατφόρμα σε συνεργασία με την PSA Peugeot-Citroen
Το σημαντικότερο νέο στην περίπτωση του 5ης γενιάς Corsa θα είναι λοιπόν η νέα πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί. Αυτή, θα είναι ένα εντελώς καινούργιο δάπεδο, το οποίο θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την PSA Peugeot-Citroen και το οποίο θα έχει στόχο να είναι το ελαφρύτερο δυνατόν, ώστε να συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ευθύνη για αυτή την πλατφόρμα θα έχουν οι Γάλλοι, οι οποίοι θεωρούνται και ως πιο έμπειροι στην κατασκευή μικρών αυτοκινήτων για τις ανάγκες των Ευρωπαίων. 
Φυσικά, το πάτωμα αυτό θα αποτελέσει τη βάση και για τα επόμενα Citroen C3/Peugeot 208. Και πέρα πάντως από το νέο πάτωμα, το νέο Corsa θα λάβει εντελώς νέους κινητήρες, με χαμηλότερους κυβισμούς, turbo και άμεσο ψεκασμό, οι οποίοι και θα αντικαταστήσουν τους τωρινούς ατμοσφαιρικούς Ecotec. Όλα τα μοτέρ αυτά θα συνδυαστούν με σύστημα Start/Stop.
Εν τω μεταξύ, το υπάρχον Corsa ανανεώνεται
Το νέο μίνι Opel Adam που θα δούμε σύντομα στην Ελληνική αγορά, θα επηρεάσει το φετινό facelift του υπάρχοντος Corsa, προσφέροντάς του σχεδόν το ίδιο εμπρόσθιο τμήμα. Με τον τρόπο αυτό, η Opel συγγενεύει τα δύο μικρότερά της μοντέλα και δίνει μια αισθητική «παράταση» στο υπάρχον, 4ης γενιάς Corsa, που θα υπάρχει στην αγορά μέχρι το 2016. Εκτός τώρα του αμαξώματος, αναμένουμε πιο εκτενή ανανέωση και στο εσωτερικό του μοντέλου, με στόχο τον εκμοντερνισμό του και ίσως και την ποιοτική του αναβάθμιση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto