facebook twitter
youtube
Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτοκίνητα - Μοτοσυκλέτες
Επαγγελματικά - Accessories - Ασφάλειες

Ευρύχωρα κι άνετα

Διαβάστηκε από 38790 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2013

Μπορεί το μικρό -κατά βάση- μέγεθος τους να ξεγελάει πολλούς, αλλά στην πράξη τα μίνι αυτοκίνητα χωρούν περισσότερα απΆ ότι φαντάζεστε. 


Up στους χώρους και στην εργονομία
Το VW up! είναι άνετο κι από πλευράς χώρων. Μπορεί να μεταφέρει χωρίς μεγάλες παραχωρήσεις 4 επιβάτες, με το πορτ μπαγκάζ να χαρακτηρίζεται μεγάλο για τα δεδομένα της κατηγορίας, με τη συνολική του χωρητικότητα να ανέρχεται στα 251 λτ. Η σχεδίαση του εσωτερικού είναι απλή, ενώ η εργονομία του σε ό,τι αφορά στους διακόπτες και στα χειριστήρια στο ταμπλό, είναι εξαιρετική.
Το Kia Picanto ικανοποιεί κι αυτό με την σειρά του στο παιχνίδι των χώρων αλλά και του εσωτερικού σχεδιασμού εν γένει. Παντού υπάρχει σκληρό πλαστικό ευχάριστο σε όψη και σε αφή και πάντα με προσεγμένη συναρμογή που σε πείθει πως θα αντέξει στο χρόνο. Όσον αφορά στους χώρους, τέσσερις ενήλικες χωρούν δίχως πρόβλημα, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 200lt (605lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων).

Ποιοτικό… είναι το εσωτερικό του 
Aygo, με ποιοτικά υλικά να απαρτίζουν το ταμπλό. Αυτό που σίγουρα είναι φάουλ, είναι το γεγονός πως τα πίσω παράθυρα δεν ανοίγουν προς τα κάτω, απλά ανοίγουν προς τα έξω. Όμως, οι επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων κάθονται άνετα, δεχόμενοι επαρκή πλευρική στήριξη από τα καθίσματα. Σημαντικές παραχωρήσεις δεν πρόκειται να κάνουν ούτε οι πίσω επιβάτες, τόσο για τα γόνατα τους, όσο και για τα κεφάλια τους.
Hyundai i10 και Suzuki Splash ξεχωρίζουν κι αυτά με την σειρά τους για την ευρυχωρία που απολαμβάνουν οι επιβάτες τους. Στην περίπτωση του κορεάτικου μίνι, το συνολικό μήκος συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο δεν έχει αυξηθεί, αντίθετα με το πλάτος το οποίο μεγάλωσε κατά 70 mm, όπως και το ύψος κατά 30 mm, νούμερα που προσφέρουν καλούς χώρους για τέσσερις επιβάτες. Τα 225 διαθέσιμα λτ. στο χώρο αποσκευών, είναι μια τιμή άκρως ικανοποιητική για ένα αυτοκίνητο του μεγέθους του. Το Splash κι αυτό με το αυξημένο ύψος, χαρίζει άλλον αέρα ευρυχωρίας στο εσωτερικό, το οποίο διαθέτει αρκετές θήκες μικροαντικειμένων και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει άνετα τέσσερις και με κάποιες παραχωρήσεις, λόγω του περιορισμένου εσωτερικού πλάτους, έως και πέντε επιβάτες.

Σημαντική παράμετρος
Το πόσο ευρύχωρο ή όχι είναι ένα μοντέλο, αποτελεί ένα πολύ δυνατό κριτήριο για την επιλογή του ή όχι. Για το λόγο αυτό, έχει δοθεί μάχη από την μεριά των κατασκευαστών για να συνδυάσουν με επιτυχία, μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις με πρακτικότητα – άνεση. 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Δεν πίνουν δράμι!
Ο,τι (δεν) πληρώνεις, παίρνεις!
Μανιτζέβελα!
Και μίνι και σβέλτα…
Εξαιρετικά καλά
Ευρύχωρα κι άνετα
Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω
Οι πρωταθλητές της πόλης
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: FIAT 500 | FIAT PANDA | HYUNDAI I10 | KIA PICANTO | NISSAN PIXO | PEUGEOT 107 | RENAULT CLIO | SMART EQ FORTWO | SUZUKI SPLASH | TOYOTA AYGO X | VOLKSWAGEN UP |

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς ο κινητήρας του Opel Mokka κέρδισε 6 παραπάνω άλογα;

Bridgestone VS Pirelli : Ποιο semi-slick ελαστικό σε πίστα & elk test;

Δοκιμή του κορυφαίου Peugeot 308 GTi

περισσότερα »


ΧΡΗΣΙΜΑ

& Εταιρικές Πωλήσεις
Εταιρείες - Εμπορίες
Καινούργιο αυτοκίνητο
Υγραέριο & Φυσικό Αέριο
& Auto Αξεσουάρ
Μεταχειρισμένου
Πρόγραμμα - Δίκτυο
Πού; - Πώς;
Καινούρια
Μεταχειρισμένα
© 2024 autotriti.gr