" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

BMW Cruise Bike

Απλό σχεδιαστικά με καθαρές γραμμές και διακριτικά λογότυπα BMW.

Εύκολη είναι η τοποθέτηση, καθώς και η εκφόρτωση του ποδηλάτου, πάνω από την ειδική μπάρα ποδηλάτων της Χ1.

Η γερμανική φίρμα έχει βρει τον τρόπο για να... μηδενίσει την κατανάλωση και τους ρύπους. Φυσικά με το ποδήλατο BMW Cruise Bike.

Παρουσίαση: BMW Cruise Bike

Διαβάστηκε από 7318 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/5/2013

H ΒΜW έχει αποδείξει πως μπορεί να κατασκευάζει άκρως θελκτικά αυτοκίνητα, αλλά και μοτοσυκλέτες. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι καταφέρνει το ίδιο και με τα ποδήλατα!

 
Πάρτε το BMW Cruise Bike για παράδειγμα, το οποίο μας παραχωρήθηκε για δοκιμή. Απλό σχεδιαστικά με καθαρές γραμμές και διακριτικά λογότυπα BMW, διαθέτει έντονη προσωπικότητα, που τονίζεται από την πετυχημένη επιλογή - πoρτοκαλί στην περιπτωσή μας-για ιδίο χρώμα στα στεφάνια των τροχών, της σέλας και των λαβών τιμονιού. Οι άλλοι χρωματικοί συνδυασμοί είναι σε ασημί/πράσινο, ασημί/ βυσσινί, ασημί/πορτοκαλί, λευκό/μπλε και λευκό. 

Το καλό όμως είναι πως το BMW Cruise Bike εκτός από εμφάνιση διαθέτει και δυνατή τεχνολογία, για να την υποστηρίξει. Για παράδειγμα το αλουμινένιο πλαίσιο έχει διαμορφωθεί με τη χρήση της υδροφορμικής τεχνολογίας (το σχήμα του αλουμινίου προκύπτει από την πίεση υδραυλικού υγρού πάνω στη μήτρα), που είναι ευρέως διαδεδομένη στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων. Όλες οι «ραφές» είναι συμπαγείς και καλοφινιρισμένες. Όλα τα καλώδια για τα φρένα και τις 27 ταχύτητες του συστήματος Shimano Alivio είναι ουσιαστικά αόρατα και μάλιστα κάποια από αυτά είναι μέσα στο σκελετό. Υπάρχει και εμπρός ανάρτηση Suntour NCX-D, ενώ ο ρυθμιζόμενος λαιμός του τιμονιού θα βολέψει όλους τους αναβάτες.

Στην πράξη τώρα το BMW Cruise Bike είναι απολαυστικό. Με 13,9 κιλά βάρους δεν είναι από τα ελαφρύτερα, είναι όμως συμπαγές και στιβαρό. Τα 75 χλστ. διαδρομής του πηρουνιού είναι ότι πρέπει για τις λακούβες και τα πεζοδρόμια, ενώ οι αλλαγές των ταχυτήτων είναι απόλυτα ικανοποιητικές. Οι σοφά επιλεγμένες σχέσεις γραναζιών κάνουν ακόμα και τις απότομες ανηφόρες παιχνιδάκι, ενώ σε κάθε περίπτωση η άνεση είναι υψηλού επιπέδου.

Το BMW Cruise Bike είναι διαθέσιμο σε 4 μεγέθη: S (41), M (46), L (51), XL (55). Η τιμή του είναι 693,25 ευρώ  χωρίς ΦΠΑ 


Tags: BMW