Το Opel Corsa διατίθεται με τον 1,2 λίτρων κινητήρα σε 5θυρη βασική αλλά πλούσια έκδοση εξοπλισμού, με λιγότερο από 12.000 ευρώ.

Opel Corsa 1,2 5d από 11.900 ευρώ

57.140 Επισκέψεις στο άρθρο

Ιπποι: 70
Κατανάλωση: 5,4 λτ./100 χλμ.
0-100 χλμ./ώρα: 13,0 δλ.


Με ελάχιστα ευρώ λιγότερα από τα 12.000 που έχουμε θέσει ως όριο στο θέμα, μπορεί κανείς να αποκτήσει το 2ο πιο δημοφιλές μικρό της αγοράς, στην 5θυρη έκδοσή του και με κινητήρα 1,2 λίτρων. Το Corsa με 11.900 ευρώ διατίθεται στην έκδοση Enjoy η οποία περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της  6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ηλεκτρικούς καθρέπτες, αιρ κοντίσιον, ηχοσύστημα με MP3, σύστημα εκκίνησης σε ανηφόρα, ενώ με επιπλέον 250 ευρώ αλλά και πάλι μέσα στο budget, αποκτά και το πρωτοποριακό σύστημα συμβούλου Opel OnStar.

Κινητήρας: O βασικός κινητήρας που εφοδιάζει το Corsa, είναι 4κύλινδρος και έχει χωρητικότητα 1,2 λτ., ενώ αποδίδει 70 ίππους και συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο. Οι επιδόσεις αυτής της έκδοσης είναι μέτριες, με την κατανάλωσή του να ανέρχεται στα 5,4 λτ./100 χλμ.  

Στο δρόμο: Το Corsa αν και στη βασική έκδοσή του στερείται δύναμης, είναι αρκετά ευχάριστο στο δρόμο επιδεικνύοντας πολύ καλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Η οδική του συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από ουδετερότητα, ενώ αν και το τιμόνι είναι ελαφρύ (ελαφραίνει ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία City για ευκολία σε αστικές συνθήκες), η γενικότερη αίσθηση του αυτοκινήτου είναι καλή. 

Εσωτερικό-Χώροι: Το εσωτερικό του Opel Corsa είναι όμορφο και καλό ποιοτικά ακόμα και από τη βασική έκδοση, που της λείπει βέβαια ο high tech διάκοσμος που διαθέτουν οι πιο πλούσιες εκδόσεις. Οι χώροι είναι πολύ καλοί για 4 επιβάτες, με το χώρο αποσκευών να έχει χωρητικότητα 285 λίτρα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

VW LEASEPRO
test center