• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

15ετίας και το θεωρείς καινούριο; Λάθος!

34.549 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/8/2020

Μήπως το αυτοκίνητό σου του 2005 δεν είναι και τόσο καινούριο όσο νομίζεις; Δες τώρα 5 λόγους που δείχνουν ότι το αυτοκίνητό σου μετά από 15 χρόνια, έχει παλιώσει.

Νομίζετε ακόμη πως το 2005 ήταν πρόπερσι; Σας φαίνεται ακόμη καινούργιο το αυτοκίνητό σας παρά τα 15+ χρόνια του; Υπάρχουν πραγματικοί λόγοι που κάνουν το αυτοκίνητό σας παλιό ή είναι απλά θέμα μάρκετινγκ; Για να δούμε πέντε λόγους που μετά από 15 χρόνια το αυτοκίνητο παλιώνει.

5. Πόσες νέες γενιές έχουν βγει από τότε; Σαφώς το δικό σας αυτοκίνητο δεν άλλαξε, παραμένει το ίδιο, καλό ή κακό, όμορφο ή άσχημο, πρακτικό ή δύσχρηστο, όπως ήταν και τη μέρα που το αγοράσατε. Όμως ο κόσμος γύρω του άλλαξε. Από τη μόδα και το τι θεωρούμε σήμερα όμορφο, μέχρι τις λύσεις που σήμερα θεωρούμε απαραίτητες. Κυρίως όμως τις τεχνολογίες που στη δεκαετία που πέρασε είδαν το μεγαλύτερο άλμα από το 1970 και μετά. Αν θέλετε να έχετε εικόνα πόσο παλιό είναι το αυτοκίνητό σας, τότε οι δύο ή τρεις νέες γενιές που έχουν βγει από τη μέρα που το αγοράσατε το μαρτυρούν.

4. Πόσα κυβικά είναι; Θυμάστε που θέλατε το 1.600άρι για να τραβάει αλλά το 1.400άρι για να καίει; Που τα 100 άλογα ήταν μυθικά πολλά , όμως τα 130Νm ροπής έκαναν τις ρεπρίζ για κλάματα; Πάμε στο 2020 πάλι, όπου 1.300-1.500 κυβικά είναι ο «μεγάλος» κινητήρας και τα μοτέρ, αν είναι βενζίνης, παίζουν στο ένα λίτρο. Αν είχατε τότε κάνει το άνοιγμα για το 1.800άρι, για να προσπερνάει καλύτερα, σήμερα τα 1.000άρια έχουν την ίδια ισχύ και ακόμη περισσότερη ροπή και κάνουν το προσπέρασμα παιχνιδάκι. Με το μισό, σχεδόν, μοτέρ.

3. Είναι ακόμη το αυτοκίνητό σας αυτό που χρειάζεστε; Γιατί πριν από δεκαπέντε χρόνια οι ανάγκες σας ήταν μάλλον διαφορετικές. Πόσοι κυκλοφορείτε με το αυτοκίνητο που αγοράσατε για τον εαυτό σας σήμερα που έχετε να κουβαλάτε ακόμη άλλους τρεις, ή τέσσερις, ή ενίοτε και όλη την οικογένεια του έτερου ήμισυ που το 2000 δεν ξέρατε καν ότι υπάρχει; Ξεμείνατε με το τρίθυρο μικρομεσαίο και βλαστημάτε κάθε φορά που βαζοβγάζετε το παιδί στο καθισματάκι; Το πιθανότερο είναι να έχετε βρεθεί με ένα αυτοκίνητο που δεν σας ταιριάζει καθόλου, γιατί απλά το ξεπεράσατε. Είτε οι ανάγκες σας είτε το πορτοφόλι σας.

2. Πόσο πληρώνετε για να το κινείτε; Γιατί το δικό σας αυτοκίνητο το αγοράσατε όταν η βενζίνη είχε το λίτρο 50 λεπτά. Σήμερα η τιμή είναι τρεις φορές ακριβότερη, που σημαίνει πως το κόστος των καυσίμων και μόνο έχει τριπλασιαστεί μέσα σε αυτά τα δεκαπέντε χρόνια. Ο μισθός σας; Τριπλασιάστηκε; Μάλλον το αντίθετο.

Κι αν η βενζίνη δεν σας φαίνεται, τότε μήπως σας φαίνονται τα τέλη κυκλοφορίας; Γιατί τα 1.400άρια του 2005 σήμερα πληρώνουν 250 ευρώ και πλέον, ενώ τα μοντέλα του 2020 με αντίστοιχες επιδόσεις το πιθανότερο είναι πως δεν πληρώνουν τίποτα.

1. Πόσο γνήσιο είναι το αυτοκίνητό σας σήμερα; Μήπως έχει γίνει σαν το «σφυρί του παππού μου»; Αυτό που λέει «ο πατέρας μου άλλαξε το χερούλι του κι εγώ το κεφάλι του». Γιατί οι κατασκευαστές σταματούν να παράγουν ανταλλακτικά το πολύ ένα με δύο χρόνια μετά το τέλος της εγγύησης του τελευταίου μοντέλου. Που σημαίνει πως, αν το μοντέλο σας σταμάτησε το 2007, και είχε όπως όλα τότε, το πολύ δύο χρόνια εγγύηση, ότι ανταλλακτικό μπήκε στην αγορά μετά το 2008 είναι είτε στοκ, είτε από τρίτο κατασκευαστή. Σε αυτά τα χρόνια πόσες φορές έχετε βάλει γνήσιο ανταλλακτικό; Μήπως όλο και λιγότερο συχνά;

Εσείς λοιπόν τι λέτε; Ισχύουν όλα αυτά ή το δικό σας 15χρονο «δεν σπάει, δεν χαλάει»;

 
Σχολιάστε την είδηση 11 σχόλια