Με διαδηλώσεις και συλλήψεις συνδυάστηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

«Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί, γιατί η Tesla κλέβει το νερό μας», ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών.

185 συλλήψεις στην Έκθεση των Βρυξελλών

1.596 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2020)

Με διαδηλώσεις και συλλήψεις συνδυάστηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών με τις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια του Σαββάτου να προχωρά σε 185 προσαγωγές διαδηλωτών που ανήκουν σε περιβαλλοντικές ομάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλώσεων έλαβε χώρα μετά την ανακοίνωση του πλάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με όνομα Green Deal, το οποίο στοχεύει να καταστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2050 μια περιοχή χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), μέσω της αλλαγής της αυτοκινητοβιομηχανίας και των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Οι διαδηλωτές στις διαμαρτυρίες τους ανέφεραν πως όλα αυτά είναι ψέματα και απλά οι εταιρείες στοχεύουν στο να πουλήσουν περισσότερα αυτοκίνητα. Παράλληλα ένας από αυτούς κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Shell, και στη συνέχεια ξάπλωσε μπροστά θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο πως η γνωστή εταιρεία συμβάλει στο θάνατο της ανθρώπινης ζωής. Ταυτόχρονα άλλοι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες στο πρόσωπό τους με το λογότυπο της εταιρείας. Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν γρήγορα από την αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας και όπως προαναφέραμε οι συλλήψεις έφτασαν τις 185.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Σάββατο περίπου 250 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στα περίχωρα του Βερολίνου, όπου η αμερικανική Tesla σκοπεύει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο, υποστηρίζοντας πως η κατασκευή της θα θέσει σε κίνδυνο την υδροδότηση και την ζωή της πανίδας στην περιοχή.
 
«Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί, γιατί η Tesla κλέβει το νερό μας», ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών, με την 27χρονη Anne Bach να αναφέρει πως τα σχέδια της Tesla που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα έδειξαν ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 300 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, τα οποία θα εξαντλήσουν τα αποθέματα της περιοχής.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto