23 νέα ηλεκτροκίνητα έως το 2030 από τη Nissan!
20 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

23 νέα ηλεκτροκίνητα έως το 2030 από τη Nissan!

5.451 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2021)

Τέσσερα νέα πρωτότυπα αποκάλυψε η Nissan η οποία στοχεύει μέχρι το 2030 να λανσάρει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 15 αμιγώς ηλεκτρικών.

«Ambition 2030»: Τέρμα γκάζι με ηλεκτροκίνητα από τη Nissan 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φουλ γκάζι με ηλεκτροκίνητα πατάει η Nissan, αφού όπως ανακοίνωσε η μάρκα θα επιταχύνει το πλάνο της και μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια σκοπεύει να παρουσιάσει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 15 αμιγώς ηλεκτρικών. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αυτά με την ανακοίνωση του νέου μακροπρόθεσμου πλάνου της που έχει την ονομασία «Ambition 2030». Παράλληλα στοχεύει να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050.
 

Ευρώπη: Ηλεκτροκίνητα το 75% των πωλήσεων το 2026 

Τα επόμενα πέντε χρόνια, η Nissan θα επενδύσει 2 τρισεκατομμύρια γιεν για να επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση. Τουλάχιστον 20 νέα μοντέλα εξοπλισμένα με ηλεκτρικά μοτέρ είτε με το σύστημα e-Power θα παρουσιαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια και μέχρι το 2026, η Nissan αναμένει το 75 τοις εκατό των πωλήσεών της στην Ευρώπη να είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Στην Ιαπωνία, στοχεύει στο 55 τοις εκατό των πωλήσεων και στην Κίνα, πάνω από το 40 τοις εκατό των πωλήσεων να αφορά «ηλεκτρισμένα» αυτοκίνητα. Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η Nissan στοχεύει στο 40% των πωλήσεων έως το 2030 να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.
 

Νέες μπαταρίες στο δρόμο 

Για να πετύχει το όραμά της, η Nissan θα συνεχίσει να βελτιώνει τις τρέχουσες τεχνολογίες μπαταριών ιόντων λιθίου και να εισάγει νέες χωρίς κοβάλτιο για να μειώσει το κόστος της μπαταρίας κατά 65 τοις εκατό έως το 2028. Η Nissan σκοπεύει επίσης να αυξήσει την παγκόσμια χωρητικότητα παραγωγής μπαταριών σε 52 GWh έως το 2026 και 130 GWh έως το 2030. Σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρίες στερεάς κατάστασης έως το 2028 και να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας το 2024.
 

Αποκαλύφθηκαν τέσσερα νέα πρωτότυπα 

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ανακοινώσεων η Nissan προχώρησε στην αποκάλυψη τεσσάρων ηλεκτρικών πρωτότυπων. Αυτά είναι τα Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out και Nissan Hang-Out. Το πρώτο πρόκειται για ένα κομψό concept που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-EV της Nissan και έχει δίχρωμο ασημί και μαύρο φινίρισμα. Το Nissan Max-Out είναι πολύ διαφορετικό, όντας ένα πρωτότυπο κάμπριο με δύο καθίσματα που έχει σχεδιαστεί για να «προσφέρει μια νέα οδηγική εμπειρία με την εξαιρετική του σταθερότητα και άνεση».
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Nissan Surf-Out Concept. Είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό Pick-Up που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλές επιδόσεις εκτός δρόμου. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το Hang-Out Concept που έχει δημιουργηθεί ως ένας κινητός χώρος διαβίωσης με επίπεδο δάπεδο. Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η Nissan δεν ξεκαθάρισε εάν κάποιο από αυτά τα πρωτότυπα οχήματα θα κατασκευαστεί ως μοντέλο παραγωγής, ωστόσο δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να ισχύσει.

«Ambition 2030»: Τέρμα γκάζι με ηλεκτροκίνητα από τη Nissan!
-Αποκαλύφθηκαν τέσσερα νέα πρωτότυπα.
-23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με 15 αμιγώς ηλεκτρικά έως το 2030.
-Ηλεκτροκίνητα το 75% των πωλήσεων στην Ευρώπη το 2026.
-Νέες μπαταρίες στο δρόμο.
Πως σου φαίνεται το νέο πλάνο που ανακοίνωσε η Nissan;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center