Τι επιλέγουν οι τρεις οδηγοί του AutoΤρίτη

Τι επιλέγουν οι τρεις οδηγοί του AutoΤρίτη

49.655 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2017)

Νissan Qashqai 1,2 DiG-T 115 PS

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

+ Λειτουργία κινητήρα, χώροι, τιμή, κατανάλωση, άνεση από την ανάρτηση
- Χωρίς σπορτίφ χαρακτήρα, μακριές σχέσεις

SsangYong Tivoli 1,6 128 PS
+ Εμφάνιση, συναρμογή εσωτερικού, χώροι επιβατών, ποιότητα κύλισης
- Ροπή κινητήρα, κατανάλωση όταν πιεστεί

Suzuki Vitara 1,6 120 PS
+ Επιδόσεις, τιμή, οδική συμπεριφορά
- Σκληρά πλαστικά, λειτουργία start/stop


Ο Fun to Drive οδηγός θα αναγκαστεί να κατεβάσει λίγο πιο χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών του, αφού και τα τρία μοντέλα δεν κατασκευάστηκαν με μέλημα τους την απολαυστική οδήγηση στην άσφαλτο. Τo Vitara σίγουρα μπορεί να προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις από τα άλλα δύο στο χώμα, ενώ την ίδια ώρα το Tivoli με απενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά του θα δείξει λίγο σπορ. Αν και δεν χαρακτηρίζονται fun to drive, το Vitara θα είναι η τελική λόγω συνολικής απόδοσης σε χώμα και άσφαλτο.

Ο Value for Money παρά την πιο χαμηλή τιμή των Vitara και Tivoli κατά σχεδόν 3.000 ευρώ, θα βρει πιο ελκυστική τη σχέση αξίας-τιμής του Nissan Qashqai, γιατί διαθέτει τον πιο αποδοτικό κινητήρα, το μεγαλύτερο αμάξωμα, περισσότερη ευρυχωρία και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που πρόκειται για το best seller της κατηγορίας των SUV. Βέβαια στην περίπτωση που κάνετε πάνω από 15 με 20 χιλιάδες χλμ. το χρόνο και χρειάζεστε ένα compact αυτοκίνητο, το Tivoli με το LPG κιτ ίσως συμφέρει περισσότερο…   

Ο Tech-freak θα επιλέξει το Nissan Qashqai, το οποίο λόγω και της ανώτερης κατηγορίας που ανήκει είναι εξοπλισμένο με περισσότερα τεχνολογικά συστήματα. Πιο εντυπωσιακό όλων το Chassis Control System (σύστημα ελέγχου πλαισίου) που περιλαμβάνει ενεργό φρενάρισμα, διατήρηση πορείας και έλεγχο κίνησης αμαξώματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto