Στόχος της ΕΕ είναι έως το 2030 να υπάρχουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

30 εκατ. ηλεκτροκίνητα έως το 2030 θέλει η ΕΕ

1.906 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2020)

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι το 2030 στοχεύει να κινούνται στους δρόμους της «Γηραιάς Ηπείρου» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Είναι σαφές πως η Ευρώπη κινείται μαζικά προς τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και τον ευρύτερο τομέα των μεταφορών, έχοντας ως στόχο την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Στο πλαίσιο αυτό το Bloomberg έρχεται σήμερα για να αποκαλύψει ένα πλάνο που έχει σχεδιαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο στόχος της ΕΕ είναι έως το 2030 να υπάρχουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο αριθμός αυτός για αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων περιλαμβάνεται σε ένα σχέδιο το οποίο έχει προγραμματιστεί να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.
 
Αναφορικά με το αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως έχοντας ως δεδομένο τα περίπου 1,4 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα που κινούνται στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή τότε, το 2028 προβλέπεται ότι θα υπάρχουν 28 εκατομμύρια Plug-In υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.
 
Όπως προαναφέραμε το σχέδιο αυτό αφορά τον ευρύτερο τομέα των μεταφορών και όχι μόνο την αυτοκίνηση. Για αυτό το λόγο σύμφωνα πάντα με το Bloomberg προβλέπει το διπλασιασμό των δρομολογίων στα τρένα υψηλής ταχύτητας έως το 2030, ενώ θα ζητήσει από τα κράτη τα προγραμματισμένα ταξίδια μεταξύ πόλεων κάτω των 300 χιλιομέτρων να γίνονται χωρίς εκπομπές ρύπων. Παράλληλα λέει πως τα μεγάλα αεροσκάφη και τα πλοία μηδενικών εκπομπών ρύπων θα πρέπει να είναι «έτοιμα για αγορά» έως το 2035.
 

Mercedes
moto