Πλύντο να φύγουν τα αλάτια! Πάντα σε σκιά & με δυο κουβάδες
3 Φωτογραφίες »

Πλύντο να φύγουν τα αλάτια! Πάντα σε σκιά & με δυο κουβάδες

270.834 Επισκέψεις στο άρθρο

- Καθάρισε τα αλάτια να μην σαπίσει! Αν έχει ήλιο κάντο κάπου με σκιά
- Πάντα με δυο κουβάδες, έναν για να βρέχεις και έναν να ξεπλένεις το σφουγγάρι
- Πλύνε καλά και με πίεση στους θόλους και κάτω από το αμάξι
- Ευθείες κινήσεις και όχι κυκλικές, καλό στέγνωμα με σωστό πανί

Με σωστά υλικά και κινήσεις αλλά και καλό στέγνωμα μετά!

Οι δρόμοι γέμισαν αλάτι λόγω της κακοκαιρίας «Avgi», το οποίο με τη σειρά του κολλάει πάνω στο αυτοκίνητο. Εκτός από βρωμιά, το αλάτι προκαλεί και διάβρωση στο μέταλλο. Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να πλύνεις καλά το αμάξι σου για να φύγουν όλα τα υπολείμματα αλατιού, καθώς αποτελεί έναν από τους καλύτερους φίλους της σκουριάς και άρα εχθρό της λαμαρίνας του αυτοκινήτου σου.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για να κάνεις «επαγγελματικό» πλύσιμο στο αμάξι σου.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για να κάνεις «επαγγελματικό» πλύσιμο στο αμάξι σου.


 Το πλύσιμο είναι μία από τις πιο συνηθισμένες εργασίες γύρω από τη συμβίωση με ένα αυτοκίνητο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει μυστικά και σημεία τα οποία χρειάζονται προσοχή. Το αντίθετο μάλιστα. Το πλύσιμο είναι κρίσιμο ως προς την προστασία του οχήματος και τον περιορισμό της φθοράς από την επαφή του με τους υπόλοιπους ρυπογόνους παράγοντες της ατμόσφαιρας εκτός του αλατιού: σκόνη, γύρη, έντομα, περιττώματα πουλιών κλπ.

Το καλό και τακτικό πλύσιμο μπορεί σε βάθος χρόνου να εξασφαλίσει μια καλή προστασία όχι μόνο στο αμάξωμα αλλά και στην ίδια τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου αφού μια καλή, λαμπερή βαφή χωρίς σπασίματα, θαμπάδες και γρατζουνιές μπορεί να σας αποφέρει μερικές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω από ότι αρχικά περιμένατε. Αν το πλύσιμο γίνεται όμως με λάθος τρόπο, μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα και, σε βάθος χρόνου, το όχημα να δείχνει περισσότερο ταλαιπωρημένο από ότι θα μπορούσε και από ότι θα ταίριαζε στην ηλικία του. Δείτε εδώ λοιπόν μερικές σύντομες και απλές οδηγίες, αρπάξτε έναν κουβά και ορμήξτε στον καθαρισμό του τετράτροχου συντρόφου σας. Nα σημειωθεί ότι μετά το πλύσιμο η φροντίδα δεν τελειώνει, όπως άλλωστε και στο εσωτερικό και εναπόκειται πια στον κάθενα πόσο βαθιά θέλει να φτάσει. 
Σελίδα 21. Στη σκιά της καθαριότητας
Σελίδα 32. Το μυστικό με τους δύο κουβάδες
Σελίδα 43. Τα πάνω κάτω, όχι τα πίσω μπρος
Σελίδα 54. Επενδύστε σε υλικά
Σελίδα 6Σωστό στέγνωμα & σωστή παρέα
Σελίδα 7Κάθε πότε πλένω & τι ισχύει με τα πλυντήρια;
Mercedes
moto