Το μπροστινό μέρος του Ford Fiesta με τα LED φανάρια και το powerdome στο καπό είναι άκρως εντυπωσιακό και παραπέμπει σε μοντέλα της Aston Martin.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μπροστινό μέρος του Ford Fiesta με τα LED φανάρια και το powerdome στο καπό είναι άκρως εντυπωσιακό και παραπέμπει σε μοντέλα της Aston Martin.

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost & Fiesta ST: Βραβείο οικονομίας

27.517 Επισκέψεις στο άρθρο

Όταν βραβεύεσαι για τρίτη συνεχόμενη φορά με τον τίτλο «Καλύτερος Κινητήρας της Χρονιάς» (όπως συνέβει φέτος και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού Engine of the Year), ενώ η Επιτροπή σε εκθειάζει ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα μηχανολογίας κινητήρων, τότε έχεις κάθε λόγο να αισθάνεσαι περήφανος. Ο κινητήρας του ενός λίτρου της Ford είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης που συνδυάζει τις εξαιρετικές επιδόσεις με την οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές CO2 (από 4,3 λτ./100 χλμ. και 99 γρ./χλμ αντίστοιχα στην περίπτωση του Ford Fiesta 1,0 100 PS), χάρη βέβαια στις προηγμένες τεχνολογίες του. Ενδεικτικά, διαθέτει μεταβλητό χρονισμό και για τους δύο εκκεντροφόρους, ειδικά σχεδιασμένη τουρμπίνα που περιστρέφεται μέχρι και με 240.000 στροφές το λεπτό για μηδενικό turbo lag (σχεδόν διπλάσιες στροφές συγκριτικά με τα κινητήρια σύνολα των αγωνιστικών της F1), overboost για ακόμα πιο γρήγορα προσπεράσματα, ελαχιστοποιημένες εσωτερικές τριβές, υψηλής πίεσης και μεγάλης ακρίβειας σύστημα ψεκασμού. 
Ή για να μιλήσουμε με νούμερα η ιπποδύναμή του μπορεί να φτάσει τους 140 ίππους την ώρα που η κατανάλωση μένει χαμηλά, πολύ χαμηλά για την ακρίβεια ανεξάρτητα με το μοντέλο στο οποίο συναντάται. Γιατί ο εν λόγω κινητήρας δεν φοριέται μόνο στο Fiesta, αλλά σε 8 ακόμη μοντέλα, μεταξύ αυτών τα Focus, B-MAX και C-MAΧ. Συνοψίζοντας, λοιπόν, ο 1,0 EcoBoost κινητήρας της Ford είναι καυτός σε επιδόσεις, όμως φειδωλός σε κατανάλωση και άρα δεν επιβαρύνει την τσέπη…

Έργο τέχνης και σε εμφάνιση - χαρακτήρα
Πέραν των επιδόσεων όμως και της οικονομίας καυσίμου που προσφέρει ο 1.0 EcoBoost κινητήρας, οι άνθρωποι της Ford μπορούν να υπερηφανεύονται και για άλλα πράγματα, όπως την εξωτερική σχεδίαση των μοντέλων τους, η οποία ακολουθεί παγκοσμίως την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία. Απόδειξη το ανανεωμένο Ford Fiesta το οποίο χάρη στα powerdome στο καπό και τα LED φανάρια μπροστά τα οποία θυμίζουν κάτι από Aston Martin, σου κλέβει την καρδιά από μακριά και μένει ανεξίτηλο στην μνήμη σου όταν περάσει από μπροστά σου…

Στη συνέχεια, αν σε κάτι ξεχωρίζει το Ford Fiesta -αλλά και γενικότερα όλα τα μοντέλα της Ford- αυτό είναι η οδική συμπεριφορά η οποία είναι άκρως οδηγοκεντρική και fun to drive. Πάρτε για παράδειγμα την κορυφαία έκδοση ST, η οποία με διακριτικά σπορ εμφάνιση χαρίζει εθιστικές δόσεις αδρεναλίνης με τις επιδόσεις και οδική συμπεριφορά όταν βρεθείς πίσω από το τιμόνι της.


Ο 1,0 EcoBoost δεν φοριέται μόνο στο Fiesta, αλλά σε 8 ακόμη μοντέλα, μεταξύ αυτών τα Focus, B-MAX και C-MAΧ.

Ο 1,0 EcoBoost δεν φοριέται μόνο στο Fiesta, αλλά σε 8 ακόμη μοντέλα, μεταξύ αυτών τα Focus, B-MAX και C-MAΧ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center