• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Γκάζια & οικονομία: Ξέρεις πως να οδηγείς Plug-in υβριδικό;

6.114 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/3/2021

Σκέφτεσαι να αγοράσεις plug-in υβριδικό για να καις πολύ λιγότερα, να προστατεύσεις το περιβάλλον, ή και επειδή έχεις μηδενικό εταιρικό φόρο; Αν ναι, για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητές του θα πρέπει να το οδηγείς και με τον κατάλληλο τρόπο.


Η παρουσία plug-in υβριδικών μοντέλων στην ελληνική αγορά διευρύνεται με γρήγορους ρυθμούς, όπως και το ενδιαφέρον των αγοραστών (1.488 πωλήσεις το 2020, από 165 το 2019!). Η δημοφιλία τους ειδικά ανάμεσα στους εταιρικούς χρήστες έχει πάρει την ανιούσα λόγω της απαλλαγής από τη φορολογία, αλλά και επειδή ακούγεται πιο «κουλ» να λες «έχω πάρει plug-in».

Τι είναι το plug-in υβριδικό
Νομίζουμε πως πλέον όλοι ξέρετε τι είναι τα plug-in υβριδικά μοντέλα ή αλλιώς PHEV, ωστόσο για να μην υπάρχει παρερμηνεία με τα υβριδικά και ήπια υβριδικά ας ξανακάνουμε το διαχωρισμό. Τα Plug-In υβριδικά έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες, που φορτίζονται και από την πρίζα και διαθέτουν ηλεκτρική αυτονομία κοντά στα 50 χλμ..

Ένα χαρακτηριστικό αυτών των οχημάτων είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί ως η μοναδική πηγή τροφοδοσίας, είτε συνδυαστικά με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, είτε καθόλου αφήνοντας το μοτέρ να λειτουργεί μόνο του. Ας δούμε λοιπόν μερικά οδηγικά tips για την αποδοτικότερη οδήγησή τους.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)