2 φωτογραφίες »

Πεντάστερο το νέο Toyota Υaris στο Εuro NCAP (+vid)

13.784 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2020)

To νέο Toyota Υaris έγινε το πρώτο μοντέλο που δοκιμάστηκε υπό τα βελτιωμένα τεστ του Euro NCAP και τα πήγε εξαιρετικά, αποσπώντας την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών. Δείτε το video με τις δοκιμές του.

 


Το τέταρτης γενιάς Toyota Yaris κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία βαθμολογία στα τεστ Euro NCAP 2020. Το μοντέλο αυτό είναι το πρώτο που υποβάλλεται στο ολοκαίνουργιο τεστ μετωπικής σύγκρουσης, το οποίο αντικαθιστά αυτό που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν από τον οργανισμό από τότε που ξεκίνησε το 1997. Ο νέος τρόπος δοκιμής αξιολογεί την προστασία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο στους επιβάτες του καθώς και τους κινδύνους που θέτει για το αυτοκίνητο με το οποίο έχει συγκρουστεί.

Το Yaris, σε γενικές γραμμές, τα πήγε πολύ καλά αφού, χάρη στο μικρό του μέγεθος και την σχεδίαση που έχει στο μπροστινό μέρος, καθίσταται ένα από τα λιγότερο επικίνδυνα μοντέλα προς το «ξένο» αυτοκίνητο με το οποίο συγκρούεται. Κάτα τις πλευρικές συγκρούσεις, δύο κεντρικοί αερόσακοι ενεργοποιούνται για να περιορίσουν τον κίνδυνο επαφής του ενός επιβάτη με τον άλλον. Ακόμα, το Yaris εξοπλίζεται επίσης με πλήθος συστημάτων ασφαλείας όπως το τελευταίας γενιάς Toyota Safety Sense που μπορεί τώρα να σταματήσει το όχημα ενώ στρίβει για να αποφευχθεί κάποια σύγκρουση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Toyota για την κορυφαία βαθμολογία που πήρε το Yaris. Ήταν μια δύσκολη χρονιά  και είμαι ευγνώμων για τα εργαστήρια και τους υπαλλήλους του Euro NCAP που έχουν εργαστεί σκληρά για να πραγματοποιήσουν τα τεστ και ταυτόχρονα να παραμείνουν οι ίδιοι ασφαλείς. Έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα στις νέες πρακτικές».

Η πρόταση της Toyota στην μικρή κατηγορία απέσπασε 5 αστέρια στα τεστ του Euro NCAP σημειώνοντας πολύ καλά αποτελέσματα και στις τέσσερις κατηγορίες. Την καλύτερη βαθμολογία την πήρε στην προστασία των ενηλίκων επιβατών ενώ, χάρη στο Toyota Safety Sense, το νέο Yaris τα πήγε εξαιρετικά και στην κατηγορία του Safety Assist.

 

  • Προστασία ενηλίκων: 86% 
  • Προστασία παιδιών: 81% 
  • Προστασία πεζών: 78%
  • Safety Assist: 85%

AUTOFIT PASXA
Audi