Σήμα κατατεθέν στο μπροστινό τμήμα του Q5 είναι μάσκα της Audi
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σήμα κατατεθέν στο μπροστινό τμήμα του Q5 είναι μάσκα της Audi

AUDI Q5

(19/3/2009)


Τόσο τα πίσω, όσο και τα μπροστά φώτα διαθέτουν τεχνολογία LED

Τόσο τα πίσω, όσο και τα μπροστά φώτα διαθέτουν τεχνολογία LED

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Είναι ξεκάθαρο ότι σχεδιαστικά το Q5 έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το μεγαλύτερο «αδερφάκι» του Q7, αλλά ταυτόχρονα το μικρό SUV της Audi διαθέτει το προσωπικό του στιλ. Σήμα κατατεθέν στο μπροστινό τμήμα είναι μάσκα της Audi, ενώ τα φώτα μπρος και πίσω είναι εφοδιασμένα με την τεχνολογία LED και έτσι διαθέτει ένα σύγχρονο παρουσιαστικό. Για το αυτοκίνητο των 4,629 μέτρων μήκους (πλάτος 1,880 μ. και ύψος 1,653 μ.) σημαντικό ατού ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας, που είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία (cd: 0,33).
Στο εσωτερικό του Audi Q5 η εικόνα είναι εντυπωσιακή, καθώς στην κεντρική κονσόλα την μερίδα του λέοντος κερδίζει η στάνταρ έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών, αλλά και οι πολλοί διακόπτες. Ποιοτικά δεν έχουν γίνει παραχωρήσεις, ενώ η συναρμογή των υλικών είναι σε υψηλά επίπεδα. Ο χώρος αποσκευών έχει κορυφαία χωρητικότητα 540 λίτρων.
Ο δίλιτρος TFSI κινητήρας της Audi παράγει 211 ίππους. Το Q5 χρειάζεται 8,4 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χ.α.ω, ενώ στις ρεπρίζ, για τα 60-100 και 80-120 χ.α.ω με kickdown, απαιτεί 4,5 δλ. και 5,9 δλ., αντίστοιχα. Αυτές οι επιδόσεις συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο S Tronic. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου αγγίζει τα 222 χ.α.ω., ενώ η μέση κατανάλωση βενζίνης σε μικτό κύκλο είναι 8,5 λτ./100 χλμ.
Όσον αφορά το σύστημα τετρακίνησης είναι το γνωστό quattro της Audi. Υπό κανονικές συνθήκες, το σύστημα μοιράζει τη ροπή μέσω κεντρικού διαφορικού Torsen σε ποσοστό 40/60 (εμπρός/πίσω). Όταν χρειαστεί, μέχρι και το 65% της ροπής μεταφέρεται και στους εμπρός τροχούς, ενώ μέχρι και το 85% της ροπής μπορεί να μεταφερθεί και στους πίσω. Επιπλέον, υπάρχει και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης EDL.
&&&&Σε καλά επίπεδα βρίσκονται οι τιμές του νέου Audi Q5 στη χώρα μας, αφού η έκδοση με τον αρχικό βενζινοκινητήρα της γκάμας, τον 2λιτρο TFSI με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, κοστίζει 43.400 ευρώ.

  • Το autotriti.gr περνάει από κόσκινο τα 4 ελκυστικά SUV, που το καθένα έχει επιλέξει τον δικό του τρόπο για να κερδίσει τις εντυπώσεις και το αγοραστικό κοινό.
PEIRAIOS LEASING
NISSAN