Η σύγχρονη σχεδίαση αποτελεί το αυτού του XC60
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η σύγχρονη σχεδίαση αποτελεί το αυτού του XC60

VOLVO XC60

(19/3/2009)

Η εξωτερική εμφάνιση του Volvo XC60 είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, καθώς ξεχωρίζουν τα νέα μοντέρνα εμπρός και πίσω φώτα, ενώ παράλληλα ελκύουν οι τονισμένοι «ώμοι» των πλαϊνών επιφανειών. Ανασχεδιασμένη είναι η μάσκα με την σφηνοειδή γρίλια του XC60, ενώ σε συνδυασμό με τις μικρές γυάλινες επιφάνειες του αμαξώματος 4,628 μέτρων μήκους (πλάτος 1,891 μ. και ύψος 1,713 μ.), δημιουργείται ένα πολύ δυναμικό σχήμα με εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά.


Οι μικρές γυάλινες επιφάνειες του Volvo δημιουργούν ένα ελκυστικό «πακέτο»

Οι μικρές γυάλινες επιφάνειες του Volvo δημιουργούν ένα ελκυστικό «πακέτο»

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στο εσωτερικό του Volvo XC60 κυριαρχεί η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και η μοντέρνα σχεδίαση. Highlight είναι η «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα, που ενσωματώνει τους διακόπτες για το ηχοσύστημα.Το σαλόνι θεωρείται σύγχρονο με ποιοτικά υλικά, προσεγμένη συναρμογή και άψογο φινίρισμα. Στο εμπρός τμήμα, οδηγός και συνοδηγός αισθάνονται άνετα, ενώ πίσω ο διαθέσιμος χώρος για τα πόδια είναι πολύ καλός. Το πορτμπαγκάζ διαθέτει εξαιρετική χωρητικότητα 495 λίτρων και με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος μπορεί να φτάσει τα 1.455 λίτρα.
Το Volvo XC60 είναι εφοδιασμένο με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 285 ίππων, που συνδυάζεται με το αυτόματο/σειριακό κιβώτιο GearTronic 6 σχέσεων της εταιρείας, με overdrive την 6η σχέση και επιλογή για χειροκίνητη, πιο σπορ λειτουργία. Η τελική ταχύτητα του XC60 είναι 210 χ.α.ω. Για τα 0-100 χ.α.ω χρειάζεται 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ οι ρεπρίζ των 60-100 και 80-120 χ.α.ω με kickdown επιτυγχάνονται σε 3,8 και 4,7 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 11,9 λτ./100 χλμ.
Το XC60 διαθέτει την τέταρτη γενιά του αυτόματου συστήματος τετρακίνησης, με συμπλέκτη τύπου Haldex. Χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη, για να μεταφέρει τη ροπή μεταξύ των δύο αξόνων. Το ποσοστό μοιράζεται αρχικά σε 90/10 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ενώ μέχρι και 100% της ροπής μπορεί να μεταφερθεί στον έναν ή στον άλλο άξονα.
Από τα 56.900 ευρώ ξεκινά, η γκάμα των δύο βενζινοκίνητων εκδόσεων του Volvo XC60.

  • Το autotriti.gr περνάει από κόσκινο τα 4 ελκυστικά SUV, που το καθένα έχει επιλέξει τον δικό του τρόπο για να κερδίσει τις εντυπώσεις και το αγοραστικό κοινό.
Toyota
moto