Το Ford Fiesta παίρνει άριστα στις επιδόσεις κυρίως του 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα, αλλά και στην οικονομία που προσφέρει είτε ως βενζινοκίνητο, είτε ως diesel.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Ford Fiesta παίρνει άριστα στις επιδόσεις κυρίως του 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα, αλλά και στην οικονομία που προσφέρει είτε ως βενζινοκίνητο, είτε ως diesel.

ΜΙΚΡA

46.853 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2014)


Ford Fiesta: Μαθητής για άριστα

Παίρνει άριστα σε:  • Επιδόσεις • Οικονομία• Τεχνολογία

To Ford Fiesta είναι ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα μοντέλα της μικρής κατηγορίας, καταφέρνοντας να ξεχωρίζει σε διάφορους τομείς της υπόστασής του και παράλληλα, να αριστεύσει σε κάποιους αυτούς. Έτσι και σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, το Fiesta με τον βραβευμένο ως «Παγκόσμιο κινητήρα της χρονιάς» 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα, έρχεται για να προσφέρει από τα γρηγορότερα νούμερα στην κατηγορία τόσο στην έκδοση των 100 ίππων, όσο και σε αυτή των 125. Την ίδια στιγμή, ο κινητήρας αυτός εμφανίζει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση (4,3 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές ρύπων (99 γρ./χλμ.), απαλλάσσοντας τον κάτοχό του από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Στο πεδίο της οικονομίας, ξεχωρίζει και η έκδοση diesel του Fiesta με τον 1,6 TDCi κινητήρα των 115 ίππων, που «καίει» μόνο 3,3 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 87 γρ. CO2 ανά χλμ.

Γεμάτο τεχνολογίες
Το Ford Fiesta εκτός των παραπάνω, παίρνει άριστα και στον τομέα της τεχνολογίας περιλαμβάνοντας στάνταρ επιπλέον συστήματα ασφαλείας και άνεσης, πέραν του ESP ή των 7 αερόσακων. Συναντούμε λοιπόν το σύστημα Ford SYNC, που περιλαμβάνει λειτουργία φωνητικών εντολών αλλά και αυτή του Emergency Assistance, που συνδέει απευθείας τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στάνταρ είναι επίσης και το σύστημα Ford MyKey, που δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να διαμορφώσουν τα όρια της ταχύτητας και της έντασης του ηχοσυστήματος. Τέλος, με 350 ευρώ extra το Fiesta περιλαμβάνει το σύστημα Active City Stop, που βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες.


SEAT Ibiza: Aριστα σπορτίφ

Παίρνει άριστα σε: • Επιδόσεις 

Στη μικρή κατηγορία, το SEAT Ibiza προβάλει πειστικά το σπορτίφ χαρακτήρα της μάρκας, παρέχοντας πολύ γρήγορες επιδόσεις κυρίως στις βενζινοκίνητες εκδόσεις του. 
Ειδικότερα, το Ibiza με τον υπερτροφοδοτούμενο 1,2 TSI κινητήρα των 105 ίππων, παρέχει από τις πλέον γρήγορες επιδόσεις στην κατηγορία του, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε κάτω από 10 δλ. (9,9 δλ.) και τις ρεπρίζ να είναι αντίστοιχα γρήγορες. Στη γκάμα του Ibiza υπάρχει επίσης η έκδοση FR, με TSI βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων και 140 ίππων, που προσφέρει πολύ γρήγορες επιδόσεις (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ.), την ίδια στιγμή που η μέση κατανάλωση μειώνεται στα 4,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 109 γρ./χλμ. 

Σπορτίφ και στο δρόμο
Αλλά και στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς, το Ibiza παίρνει άριστα με τα σπορτίφ χαρακτηριστικά του, παρέχοντας την απαιτούμενη σιγουριά και σταθερότητα στην ευθεία, αλλά και προβλέψιμες και απόλυτα ελεγχόμενες αντιδράσεις στις στροφές, βοηθούμενο και από το πολύ καλό ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι. 
Ακόμη πιο σπορτίφ οδικά χαρακτηριστικά προσφέρει η έκδοση FR, που εκμεταλλεύεται και τη δύναμη του κινητήρα για να προσφέρει γρήγορα περάσματα στις στροφές. Δυναμισμό εκφράζει τέλος και η εμφάνιση του Ibiza, ιδίως στις 3θυρες εκδόσεις SC με το κουπέ πίσω μέρος.


Toyota Yaris: Aριστο και best-seller

Παίρνει άριστα σε: • Επιδόσεις • Ποιότητα • Τεχνολογία • Χώρους

Το Toyota Yaris είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της αγοράς, το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα, ώστε να συνεχίσει και πάλι την κορυφαία πορεία του στην αγορά. Με βάση τις αξιολογήσεις και μετρήσεις μας, το Yaris επιβεβαιώνει και στην πράξη αυτή του την πρωτοκαθεδρία, πρωτεύοντας σε αρκετούς τομείς της κατηγορίας του. Αρχικά και σε ό,τι αφορά στον τομέα της ποιότητας, το Yaris προσφέρει ένα εσωτερικό υψηλής ποιότητας, που κάνει χρήση αρκετών επιφανειών επενδεδυμένων με αφρώδες πλαστικό, ενώ παράλληλα, η άψογη συναρμογή και το προσεγμένο φινίρισμα, εγγυώνται την αντοχή του μοντέλου στο χρόνο. Κορυφαία είναι και τα επίπεδα ευρυχωρίας του Yaris, που εκμεταλλεύεται τη σωστή διαμόρφωση του εσωτερικού του, ώστε να μεταφέρει έως και 5 ενήλικες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει επίσης πολύ καλή χωρητικότητα 286 λτ. σε όλες τις εκδόσεις του (diesel, βενζίνη, υβριδικό).

Έχει και γκάζια και τεχνολογία
Εκτός των παραπάνω στοιχείων, το Toyota Yaris διακρίνεται και σε μια σειρά άλλων τομέων. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, το Yaris με τον 1,4 D-4D των 90 ίππων, είναι το γρηγορότερο πετρελαιοκίνητο μικρό μοντέλο κάνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και έχοντας πολύ γρήγορες ρεπρίζ (60-100 χλμ./ώρα με 4η σε 7,3 δλ. και 80-120 χλμ./ώρα με 5η σε 11,8 δλ.). Αντίστοιχα, το Yaris ξεχωρίζει και στο κομμάτι της τεχνολογίας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων στη γκάμα του και την προηγμένη υβριδική έκδοση Yaris Hybrid, που συνδυάζει έναν 1,5 λτ. βενζινοκινητήρα και έναν compact ηλεκτροκινητήρα, για να μειώσει κατανάλωση (3,3 λτ./100 χλμ.) και ρύπους (75 γρ./χλμ.).






Στο Fiesta περιλαμβάνονται μια σειρά από τεχνολογίες ασφαλείας και άνεσης, μεταξύ των οποίων και το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων, Active City Stop.

Στο Fiesta περιλαμβάνονται μια σειρά από τεχνολογίες ασφαλείας και άνεσης, μεταξύ των οποίων και το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων, Active City Stop.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green