Η Mercedes «παίζει» με τις καμπύλες γλυκαίνοντας την εμφάνισή της
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes «παίζει» με τις καμπύλες γλυκαίνοντας την εμφάνισή της

MERCEDES ML

(10/4/2009)

Η ΜL-Class επιβάλλεται με την «αρχοντική» της παρουσία, αποτελώντας κορυφαίο μοντέλο. Το πληθωρικών διαστάσεων αμαξώμά των 4.780 μέτρων μήκους φωνάζει από μακριά για την καταγωγή του. Η Mercedes «παίζει» με τις καμπύλες γλυκαίνοντας την εμφάνισή της.


H πολύ καλή εργονομία αποτελούν χαρκτηριστικό γνώρισμα της ML

H πολύ καλή εργονομία αποτελούν χαρκτηριστικό γνώρισμα της ML

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στην καμπίνα των επιβατών, τα σχόλια για την ποιότητα των υλικών, του φινιρίσματος και της συναρμογής είναι μάλλον περιττά. Μεταξύ των θετικών γνωρισμάτων είναι η πολύ καλή εργονομία των επιμέρους χειριστηρίων και οι πολλαπλές ρυθμίσεις του καθίσματος του οδηγού και του τιμονιού. Η ML διακρίνεται για το μεγάλο ωφέλιμο ύψος και πλάτος στο πίσω κάθισμα, ενώ ο χώρος αποσκευών της είναι 551 λίτρα.
Στην άσφαλτο η ΜL παρουσιάζεται σταθερή τόσο στις ευθείες όσο και σε διαδρομές με στροφές, όπου είναι σε θέση να κινηθεί σε ταχείς ρυθμούς. Στο δρόμο, η ML είναι και πάλι υπερασφαλής και υπεράνετη, της λείπει όμως ένας πιο σπορτίφ χαρακτήρας, τόσο στη ρύθμιση των αναρτήσεών της, όσο και στην αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός από το τιμόνι.
Εκτός δρόμου, οι δυνατότητές της είναι μεγάλες, καθώς θα κινηθεί με μεγάλη ευκολία στο χώμα, με τη μόνιμη τετρακίνηση 4Matic να δουλεύει αποτελεσματικά, κρατώντας το αυτοκίνητο και όταν αυτό γλιστρήσει, επεμβαίνει το «έξυπνο» ESP. Εξάλλου, οι εκτός δρόμου, ενώ οι δυνατότητές της αυξάνονται θεαματικά με το πακέτο "Off-Road".
Η ΜL διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 3,5 λίτρων (ΜL 350), που παράγει 272 ίππους, έχει τελική ταχύτητα 225 χ.α.ω., κάνει τα 0-100 χ.α.ω. σε 8,4 δευτερόλεπτα, η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 11,5 λτ. ανά 100 χλμ., ενώ η κοστολόγησή της ξεκινάει από 63.488 ευρώ με την μείωση του τέλους ταξινόμησης από 71.600 ευρώ, που ήταν πριν. Πιο δυνατός είναι ο κινητήρας 5,5 λίτρων βενζίνης 388 ίππων για την ΜL 500, με τελική ταχύτητα 250 χ.α.ω., κάνει τα 0-100 χ.α.ω. σε 5,8 δλ. και η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 12,8 λτ. ανά 100 χλμ., ενώ η κοστολόγησή της ξεκινάει από 83.545 ευρώ με την μείωση του τέλους ταξινόμησης από 94.200 ευρώ, που ήταν πριν.

Toyota
moto