Επιθετική είναι η σχεδίαση του Mazda 6 SW. Το εμπρόσθιο μέρος δεν διαφέρει από το σεντάν.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επιθετική είναι η σχεδίαση του Mazda 6 SW. Το εμπρόσθιο μέρος δεν διαφέρει από το σεντάν.

Εξωτερική εμφάνιση

(13/7/2009)

Όσον αφορά στην εξωτερική τους εμφάνιση, θα τολμούσαμε να ισχυριστούμε ότι τα συγκεκριμένα βάγκον είναι ομορφότερα ακόμα και από τις σεντάν εκδόσεις. Νομίζεις μάλιστα, ότι οι σχεδιαστές τους εμπνεύστηκαν πρώτα το εκάστοτε μοντέλο ως wagon και στη συνέχεια ακολούθησε η σεντάν «παραλλαγή».


Παρά το μακρύ μήκος του το Citroen C5 διαθέτει αρμονικές αναλογίες. Δεν είναι ψέμα να ισχυριστείς, ότι είναι ομορφότερο από το σεντάν.

Παρά το μακρύ μήκος του το Citroen C5 διαθέτει αρμονικές αναλογίες. Δεν είναι ψέμα να ισχυριστείς, ότι είναι ομορφότερο από το σεντάν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τόσο το Citroen C5 Tourer, όσο και το Mazda 6 SW δανείζονται την ίδια «μούρη» με το σεντάν αμάξωμα, όμως από τη μεσαία κολόνα και πίσω τα πράγματα αλλάζουν και στις δύο περιπτώσεις αρκετά, διατηρώντας ωστόσο τη σχεδιαστική γλώσσα της κάθε φίρμας.
Η δυναμική και κομψή αισθητική του C5 με τις χυτές γραμμές και τις έντονες καμπύλες του εμπρός μέρους υιοθετείται αρμονικά προς τα πίσω, όπου τα τραβηγμένα προς τα εμπρός φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής (ενσωματώνει το τρίτο στοπ) ενισχύουν το δυναμισμό του. Παράλληλα, το έντονο νεύρο που διατρέχει το πλάι, από τους εμπρός θόλους μέχρι πίσω, τονώνει το επιθετικό του στιλ.
Ομοίως, το Mazda 6 SW εμφανίζεται εξίσου δυναμικό και επιθετικό, όπως και το σεντάν. Στο πίσω μέρος η κολόνα έχει πιο έντονη κλίση σε σχέση με αυτή του C5 Tourer κρύβοντας έτσι επιμελώς τον όγκο του και δίνοντας μια άκρως σπορτίφ γραμμή. Η διαφορά μεταξύ σεντάν και βάγκον έγκειται στους θόλους των πίσω τροχών, οι οποίοι εμφανίζονται λιγότερο φουσκωμένοι συγκριτικά με το σεντάν, ίσως για να συνάδουν περισσότερο με τον οικογενειακό χαρακτήρα του μοντέλου.
Για τους αριθμολάτρεις, να αναφερθεί ότι το C5 Tourer είναι πέντε εκατοστά πιο μακρύ από το σεντάν (4.830 χλστ.) και δύο εκατοστά πιο ψηλό (1.480 χλστ.) Το 6άρι από την άλλη έχει μήκος 4.765 χλστ., είναι δηλαδή 10 εκ. πιο μακρύ από το 4θυρο.Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για δύο μοντέλα που δεν θα περάσουν απαρατήρητα, αφού καταφέρνουν και συνδυάζουν την χρηστικότητα με τη δύναμη και τη χάρη.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda