Εντελώς νέο το σχήμα του Saab 9-5
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εντελώς νέο το σχήμα του Saab 9-5

Νέο Saab 9-5, οι πρώτες φωτογραφίες

(23/7/2009)

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο είναι προγραμματισμένο για να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης, και οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες μόλις διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Το αυτοκίνητο είναι άκρως εντυπωσιακό, ενώ εκτός από μερικές λεπτομέρειες δεν θυμίζει σχεδόν καθόλου το παλιό.

Η εξωτερική του εμφάνιση είναι άκρως εντυπωσιακή, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο αυτοκίνητο. Ο εμπρόσθιος σχεδιασμός αλλά και οι χυτές γραμμές που το διακατέχουν από άκρη σε άκρη, μαρτυρούν την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει οι σχεδιαστές της Saab. Στο πίσω μέρος την παράσταση κλέβουν τα φώτα τεχνολογίας LED, ενώ παραπλήσιος αέρας υπάρχει και στο εσωτερικό.

Συνολικά το αυτοκίνητο δείχνει συμπαγές παρά το μεγάλο μέγεθος του

Συνολικά το αυτοκίνητο δείχνει συμπαγές παρά το μεγάλο μέγεθος του

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Εκεί η ανανέωση συνεχίζεται, αφού τα πάντα είναι νέα. Μπορεί κάποια σημεία όπως οι δείκτες του πίνακα οργάνων και οι εισαγωγές αέρα να θυμίζουν κάπως τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά ως εκεί. Το οδηγοκεντρικό εσωτερικό με την κεντρική κονσόλα να έχει κλίση προς τη μεριά το οδηγού έχει εντελώς νέο σχεδιασμό σαφώς πιο ομοιόμορφο και εργονομικό. Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες που γνωρίζουμε, ενώ ως επιπλέον θα υπάρχει ηχοσύστημα της Harman Kardon, ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας της Panasonic με οθόνη 8 ιντσών και οθόνες για τους πίσω επιβάτες, Navigation, καθώς και φώτα bi-xenon.
To νέο Saab 9-5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα Epsilon II της GM, κι έτσι το μεταξόνιο θα είναι της τάξης των 2,84 μέτρων που με τη σειρά του εγγυάται καλούς χώρους, ενώ αυτός των αποσκευών θα είναι της τάξης των 513 λίτρων. Από πλευράς κινητήρων βενζίνης θα υπάρχουν τρεις υπερτροφοδοτούμενοι: ένας 1,6 λίτρων με 160 ίππους, ένας δίλιτρος με 210 ίππους, και ένας 2,8 V6 με 300 ίππους. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχουν δύο δίλιτροι με 160 και 190 ίππους, ενώ αργότερα η γκάμα θα πλαισιωθεί με μια υβριδική έκδοση, καθώς και με μια έκδοση που θα χρησιμοποιεί βιοκαύσιμο.
Hyundai
vw