Χαμηλούς ρύπους και επίσης χαμηλή κατανάλωση εξασφαλίζει το νέο Opel Insignia ecoFLEX

Χαμηλούς ρύπους και επίσης χαμηλή κατανάλωση εξασφαλίζει το νέο Opel Insignia ecoFLEX

Opel Insignia ecoFLEX

(3/9/2009)

Η Opel εισάγει ένα νέο κινητήρα πετρελαίου στη σειρά των Insignia ecoFLEX. To μοντέλο υπόσχεται πολύ καλές επιδόσεις αλλά και αποθέματα ροπής, ενώ έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και εξίσου χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 που βρίσκονται αρκετά κάτω από το όριο των 140 γρ./χιλιόμετρο.

Χάρη στο νέο δίλιτρο βασικό κινητήρα, η οικολογική μετακίνηση γίνεται ακόμα πιο προσιτή, με τιμές που ξεκινούν από 26.400 στη Γερμανία. Ο κινητήρας έρχεται να πλαισιώσει την ήδη υπάρχουσα έκδοση 160 hp ecoFLEX στη σειρά Insignia. Και οι δύο κινητήρες διατίθενται αυτή τη στιγμή με τα Insignia ecoFLEX, δύο και τριών όγκων. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα προσφέρονται επίσης με την έκδοση Sports Tourer.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τα μοντέλα Insignia ecoFLEX προσφέρουν χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης, χωρίς να υπονομεύουν τις επιδόσεις ή τη δυναμική συμπεριφορά. Και τα δύο καταναλώνουν μόλις 5,2 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χιλιόμετρα – που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 136 γρ./χιλιόμετρο – παράγοντας ωστόσο πλούσια ροπή, από 320 μέχρι 380 Nm. Αυτό οφείλεται σε έναν ισχυρό, νέας γενιάς 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα τεχνολογίας common rail, που έχει εξελιχθεί ειδικά για τη σειρά ecoFLEX. Όπως όλοι οι κινητήρες του Insignia, τα μοντέλα ecoFLEX πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 5. Οι επιδόσεις για το μοντέλο είναι τα 11,1 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 207 χ.α.ω.
Mercedes
test center