Το σύστημα FlexRail επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει όπως επιθυμεί τη θέση του υποβραχιονίου, αλλά και συνολικά του χώρου, για μεταφορά μικροαντικειμένων ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα

Το σύστημα FlexRail επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει όπως επιθυμεί τη θέση του υποβραχιονίου, αλλά και συνολικά του χώρου, για μεταφορά μικροαντικειμένων ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα

Flexibility σημαίνει… «ευελιξία»!

(26/1/2010)

Όπως προείπαμε, το σημαντικότερο πλεονέκτημα του νέου Meriva είναι η ευελιξία και οι πρακτικές λύσεις που προσφέρει. Αυτό το στοιχείο απορρέει μέσα από 4 Flex εφαρμογές, που ενσωματώνει το πολυχρηστικό μοντέλο της Opel. Ας τις δούμε αναλυτικά:

• FlexDoors: Αντικριστά ανοιγόμενες και ανεξάρτητες πόρτες
Για πρώτη φορά σε πολυχρηστικό μοντέλο συναντάμε αυτή την καινοτόμο λύση με τις στάνταρ αντικριστές εμπρός και πίσω πόρτες, η οποία και στην πράξη μας έδειξε ιδιαίτερα πρακτική, προσφέροντας πολύ εύκολη πρόσβαση στη 2η σειρά καθισμάτων, αλλά και αντίστοιχα εύκολη έξοδο από αυτή. Σημειώστε ότι η γωνία ανοίγματος των θυρών φτάνει στις 84 μοίρες, πλησιάζουν, δηλαδή, την ορθή γωνία. Στην καθημερινότητα αυτό σημαίνει ότι επιβίβαση και αποβίβαση παιδιών, με ή και χωρίς παιδικά καθίσματα στη 2η σειρά, είναι κυριολεκτικά «παιχνιδάκι». Για λόγους ασφαλείας, οι μηχανικοί της Opel τοποθέτησαν σύστημα ηλεκτρονικής ειδοποίησης του οδηγού, αν οι πίσω πόρτες τείνουν να ανοίξουν ακούσια, οι οποίες κλειδώνουν αυτόματα μετά τα 4 χλμ./ώρα.

• FlexSpace: Eυέλικτα καθίσματα
Το μικρό MPV της Opel διαθέτει, όπως και η υπάρχουσα γενιά του, το σύστημα διαμόρωσης καμπίνας FlexSpace. Αυτό επιτρέπει στη δεύτερη σειρά καθισμάτων να αναδιπλώνεται πλήρως και με μία μόνο απλή κίνηση, δίχως να υπάρχει ανάγκη να αφαιρεθούν τελείως. Παράλληλα, τα πίσω καθίσματα σύρονται, ενώ και τα μπροστινά έχουν μεγάλη ευελιξία στις ρυθμίσεις τους, αφού μετακινούνται κατά 240 χιλιοστά κατά μήκος και κατά 65 χιλιοστά σε ύψος.

• FlexRail: Για μικροαντικείμενα
Μετά τις FlexDoors, μία ακόμη καινοτόμο λύση που φέρει το νέο Meriva, είναι η εφαρμογή FlexRail στην κονσόλα, ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα. Πρόκειται στην πράξη για ένα συρόμενο υποβραχιόνιο με επιπλέον θήκες για μικροαντικείμενα, καθώς και ποτηροθήκες. Ανάλογα τη διαμόρφωση του σημείου, μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και περιοδικά, θήκες με CD, αλλά και συσκευές αναπαραγωγής μουσικής. Επιπλέον στη βάση του χώρου αυτού και κάτω από το λεβιέ ταχυτήτων υπάρχουν υποδοχές iPOD και θύρα USB. Σημειώστε ότι για περαιτέρω εξοινόμηση χώρου και βάρους, το χειρόφρενο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Τέλος, οι πρακτικές λύσεις δε σταματούν εκεί, αφού και οι θήκες στις επενδύσεις των εμπρός θυρών μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμα και μπουκάλια 1,5 λίτρου.

• FlexFix: Mεταφορά ποδηλάτων
Πρόκειται για το σύστημα μεταφοράς μέχρι και δύο ποδηλάτων, το οποίο και έχουμε ξαναδεί στα Corsa και Antara. Μία μικρή συρόμενη πλατφόρμα βγαίνει μέσα από τον πίσω προφυλακτήρα, προσφέροντας επιπλέον και ασφάλεια έναντι της κλοπής των ποδηλάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

  • Ταξιδέψαμε μέχρι το Russel-sheim, περιοχή της Γερμανίας, όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Opel, για τη στατική παρουσίαση του νέου Meriva και συμπεράναμε ότι οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας κατάφεραν το στόχο τους. Δημιούργησαν, δηλαδή, ένα καινοτόμο, διαφορετικό και ολοκληρωμένο πολυχρηστικό μοντέλο, το οποίο φαίνεται πως έχει όλα τα προσόντα να προσελκύσει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολύ απαιτητικών ευρωπαϊκών οικογενειών.
Mercedes
test center