Το νέο CrossGolf διαθέτει όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο CrossGolf διαθέτει όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα

Μετά το CrossPolo, έρχεται το CrossGolf

(26/2/2010)

Μόλις χτες το απόγευμα η VW έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του νέου CrossGolf. Το μοντέλο θα αποτελεί την τρίτη κατά σειρά παγκόσμια πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης μετά τα Polo GTI και CrossPolo, ενώ θα έχει πλήρη γκάμα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων.

Το νέο CrossGolf έχει σχεδιαστικά στοιχεία τόσο από MPV όσο και από SUV οχήματα, σύμφωνα πάντα με την VW. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην έκδοση του Golf Plus που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζεται για την αυξημένη της πρακτικότητα σε σχέση με ένα απλό Golf, και πλέον θα έχει όλα τα στοιχεία της σειράς «Cross» που μαρτυρούν έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα. Έτσι έχουμε νέους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, καθρέπτες βαμμένους σε ασημί χρώμα, περιμετρικές προστασίες σε μαρσπιέ και φτερά που του προσφέρουν διχρωμία, τις ράγιες στην οροφή, και τις νέες ζάντες 17 ιντσών (Budapest). Το CrossGolf θα διατίθεται σε έξι χρωματισμούς: Candy White, United Grey, Reflex Silver Metallic, Shadow Blue Metallic, Cashmere Brown Metallic και Deep Black Pearl Effect. Τα καθίσματα χρησιμοποιούν διχρωμία, ενώ στην εσωτερική πλευρά των πλευρικών μαρσπιέ υπάρχουν και οι ενδείξεις της συγκεκριμένης έκδοσης. Ο χώρος των αποσκευών ξεκινά από τα 395 λίτρα, και σταδιακά φτάνει στα 540 ή και τα 1.450 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Πίσω υπάρχουν φώτα τεχνολογίας LED, ενώ εμπρός διατίθενται και φώτα ημέρας. Η πρακτικότητα του φαίνεται επίσης και από στοιχεία όπως τα τραπεζάκια για τους πίσω επιβάτες που βρίσκονται στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, και τις ποτηροθήκες εμπρός που μπορούν να φιλοξενήσουν μπουκάλια μεγέθους έως 1,5 λίτρο. Ο επιπλέον εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις και περιστρεφόμενα φώτα εμπρός με τεχνολογία bi-xenon, camera οπισθοπορείας, καθώς και το σύστημα Park Assist.

Οι νέες ζάντες είναι 17 ιντσών, ενώ το αμάξωμα έχει κατά 20 χιλ. αυξημένο ύψος

Οι νέες ζάντες είναι 17 ιντσών, ενώ το αμάξωμα έχει κατά 20 χιλ. αυξημένο ύψος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το αμάξωμα του CrossGolf έχει αυξημένο ύψος κατά 20 χιλ., ενώ από πλευράς κινητήρων θα χρησιμοποιεί τα γνωστά σύνολα άμεσου ψεκασμού βενζίνης TSI, και τεχνολογίας common rail για τους TDI πετρελαιοκινητήρες.
Ο γνωστός 1.4 TSI αποδίδει 160 ίππους και 240 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα του στην περίπτωση αυτή είναι τα 207 χ.α.ω. ενώ η κατανάλωση παραμένει ίδια στα 6,8 λίτρα/100 χιλιόμετρα (159 γρ./χιλιόμετρο ρύποι CO2) είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το αυτόματο DSG των 7 σχέσεων. H γκάμα των βενζινοκινητήρων ολοκληρώνεται με τους 1.2 TSI και 1.4 TSI των 105 και 122 ίππων αντίστοιχα. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ο 1.6 TDI των 105 ίππων και ο δίλιτρος των 140 ίππων, και οι δύο με φίλτρο μικροσωματιδίων. Ο πετρελαιοκινητήρας των 140 ίππων με το DSG έξι σχέσεων καταφέρνει κατανάλωση 5,3 λίτρων/100 χιλιόμετρα (138 γρ./χιλιόμετρο CO2). Το αυτόματο κιβώτιο DSG διατίθεται με όλους τους κινητήρες με μοναδική εξαίρεση τον TSI των 105 ίππων. Το νέο CrossGolf θα διατεθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Απρίλιο.
OPEL NEA MONTELA
test center