H Jaguar γιορτάζει τα 75 της χρόνια

(20/5/2010)

Φέτος η βρετανική φίρμα θα γιορτάσει τα 75α γενέθλια της. Η εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων που αρχικά ξεκίνησε ως Swallow Sidecar Company το 1922, από τον Sir William Lyons και τον William Walsley, κατασκεύασε το πρώτο της μοντέλο το 1935, που ήταν η σειρά «SS».

Το 75ο κεράκι της θα σβήσει φέτος η Jaguar

Μπορεί από το 2008 να ανήκει στην Ινδική Tata, όμως η Jaguar είναι μια από τις εταιρείες που ανέκαθεν πρόβαλε το Βρετανικό στιλ και ύφος στα αυτοκίνητα που κατασκεύαζε. Το μοντέλα της έχουν μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους όπως για το γεγονός ότι ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε δισκόφρενα στα οχήματα παραγωγής της, καθώς και για πανέμορφες σπορ κατασκευές όπως η E-Type της δεκαετίας του 1960. Το εντυπωσιακό ιστορικό βίντεο που δημιούργησε η εταιρεία ως μια πρόγευση για την επέτειο της παρουσιάζει μεγάλο κομμάτι της ιστορίας και της φιλοσοφίας της, με μοντέλα που ξεκινούν από την SS100 και τελειώνουν με την ολοκαίνουργια XJ, ενώ ενδιάμεσα μπορεί κανείς να θαυμάσει και οχήματα όπως η εκπληκτική E-Type.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Παράλληλα, οι φήμες που την θέλουν να κατασκευάζει το πρώτο της υβριδικό όχημα όλο και πληθαίνουν. Αυτό δεν θα είναι άλλο από τη νέα γενιά της XJ την οποία θα δούμε στο δρόμο το 2013. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί 3λιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 48 ίππων, ενώ το σύστημα θα ολοκληρώνεται με αυτόματο κιβώτιο της ZF με 8 σχέσεις (παρόμοιο σύστημα με αυτό που θα δούμε στο Range Rover Sport).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto