Το πρώτο σχέδιο του συστήματος Revolo που υπόσχεται ότι μπορεί να μετατρέψει κάθε όχημα σε υβριδικό!

Το πρώτο σχέδιο του συστήματος Revolo που υπόσχεται ότι μπορεί να μετατρέψει κάθε όχημα σε υβριδικό!

Όλα τα οχήματα γίνονται υβριδικά!

(17/6/2010)

Αυτό προσπαθούν να καταφέρουν δύο ινδικές εταιρείες που θέλουν να διαθέσουν στην αγορά ένα σύστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κανονικό όχημα και να το μετατρέψει σε υβριδικό! Το σύστημα αυτό ονομάζεται Revolo και θα βγει στην παραγωγή σε έξι μήνες.

Οι Ινδικές εταιρείες Bharat Forge και KPIT Cummins Infosystems LTD έχουν κατασκευάσει ένα σύστημα το οποίο μπορεί να μετατρέψει κάθε όχημα που χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα σε υβριδικό. Το σύστημα αυτό ονομάζεται Revolo, και η διάθεση του θα ξεκινήσει στην ινδική αγορά σε περίπου έξι μήνες. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, όμως οι δύο εταιρείες εργάζονται σκληρά ώστε το κόστος κατασκευής του συστήματος να πέσει. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη είναι υψηλό, όμως σε κάθε περίπτωση θα συμφέρει περισσότερο από την αγορά ενός νέου υβριδικού οχήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το Revolo αναμένεται να είναι επαναστατικό, αφού όπως υποστηρίζουν οι δύο εταιρείες η τοποθέτηση του μπορεί να γίνει σε μόλις έξι ώρες σε ένα εξουσιοδοτημένο (από αυτές) συνεργείο, και ανάλογα πάντα με το αυτοκίνητο στο οποίο θα τοποθετείται, η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου θα μειώνεται από 40% έως και 80%. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί 15 πατέντες που έχουν ήδη κατοχυρωθεί, ενώ το Revolo θα μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε παλιά όσο και σε καινούργια οχήματα, κατόπιν παραγγελίας. Τέλος, ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα μπορούν να λειτουργούν συγχρόνως, ενώ η μπαταρία του αυτοκινήτου θα μπορεί να γεμίσει τόσο από την ανάκτηση ενέργειας και από τη λειτουργία του κανονικού κινητήρα, όσο και από μια απλή πρίζα.
ELASTIKA 2024
OPEL