Χαρακτηριστικό της οδικής συμπεριφοράς του Leon 1.2 TSI είναι η ομοιογένεια, αλλά και η ομαλότητα των αντιδράσεών του σε όλες τις συνθήκες
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χαρακτηριστικό της οδικής συμπεριφοράς του Leon 1.2 TSI είναι η ομοιογένεια, αλλά και η ομαλότητα των αντιδράσεών του σε όλες τις συνθήκες

Seat Leon 1.2 TSI

(6/9/2010)

Οπτικές διαφορές από τα 1,4 TSI Leon δεν παρατηρούνται και φυσικά η νέα έκδοση διατηρεί τον όμορφο σχεδιασμό και τη δυναμική του ισπανικού μοντέλου. Το εσωτερικό Leon 1,2 ΤSI μπορεί να μην ενθουσιάζει με τη σχεδίαση και τη φινέτσα του, ακόμα και μετά την ανανέωση (νέο τιμόνι, επιλογέας, χειριστήρια ηχοσυστήματος και κλιματισμού, νέες ταπετσαρίες και ασημί διακοσμητικά στο πίνακα οργάνων και στις πόρτες), είναι όμως καλοσυναρμολογημένο και αρκετά ποιοτικό. Στο πάνω μέρος του ταμπλό υπάρχει μαλακό πλαστικό, ενώ στο υπόλοιπο διαπιστώνει κανείς τη χρήση σκληρών υλικών. Εργονομικά λάθη δεν υπάρχουν, ενώ κάθισμα οδηγού και τιμόνι ρυθμίζονται παντοιοτρόπως. Οι χώροι φυσικά δεν έχουν μεταβληθεί και παραμένουν επαρκείς για 4 επιβάτες, με τους πίσω να έχουν στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για τα πόδια και τα κεφάλια τους.

• Στο δρόμο, η άνεση, συνδυασμένη με σπορτίφ διαθέσεις, αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της έκδοσης αυτής, με την ανάρτηση να είναι κατάλληλα ρυθμισμένη, ώστε να απορροφά με τον καλύτερο τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Η ποιότητα κύλισης είναι υψηλού επιπέδου και τα ταξίδια είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Ο κινητήρας παρουσιάζει σχετικά γραμμική λειτουργία, αλλά το φόρτε του είναι η ελαστικότητα στις μεσαίες στροφές. Χάρη και στην έξυπνη κλιμάκωση του 6τάχυτου κιβωτίου με το θετικότατο επιλογέα, δε δείχνει να του λείπει η δύναμη ψηλά.

• Ο χώρος αποσκευών με όγκο 341 λίτρων απέχει από το να χαρακτηριστεί κορυφαίος και διαθέτει αρκετά υψηλό κατώφλι φόρτωσης.

• Το μοντέλο με τον κινητήρα των 1,2 λίτρων και την υπερτροφοδότηση αποδίδει 119 ίππους στις 4.980 σ.α.λ., και 202 Nm ροπής στις 2.920 σ.α.λ. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 10,9 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα είναι τα 187 χ.α.ω. Η μέση κατανάλωση είναι τα 5,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι τα 132 γρ./χιλιόμετρο.

• Οι τιμές του αυτοκινήτου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, σύμφωνα όμως με την ελληνική αντιπροσωπεία, θα ξεκινούν λίγο πάνω από τα 14.000 ευρώ.


¶τολμη σχεδίαση, αλλά προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και ανάλογο φινίρισμα και για το Leon, με τον 1.2 TSI κινητήρα

¶τολμη σχεδίαση, αλλά προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και ανάλογο φινίρισμα και για το Leon, με τον 1.2 TSI κινητήρα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto