To ολοκαίνουργιο Chevrolet Aveo που θα δούμε στο Παρίσι
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To ολοκαίνουργιο Chevrolet Aveo που θα δούμε στο Παρίσι

Πρεμιέρα για το νέο Chevrolet Aveo!

(8/9/2010)

Το ολοκαίνουργιο Chevrolet Aveo RS concept το έχουμε ήδη δει από τα σαλόνια Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ και της Γενεύης στις αρχές του 2010. Το 5θυρο μοντέλο που θα παρουσιαστεί στο Παρίσι, και που τελικά θα προχωρήσει στην παραγωγή αντιγράφει πιστά την εμφάνιση αυτού του πρωτοτύπου.

Το νέο Chevrolet Aveo έχει εντυπωσιακή εμφάνιση με στοιχεία όπως: η επιθετική φυσιογνωμία με διπλούς προβολείς και μάσκα δυο εισαγωγών, τα συμπαγή-δυναμικά πάνελ αμαξώματος με ανερχόμενη πλαϊνή γραμμή και κοντούς πίσω προβόλους, και οι κρυφές λαβές των πίσω θυρών στην τρίτη κολώνα. Θυμίζοντας το πρόσφατα λανσαρισμένο Spark, το νέο Aveo στόχος του είναι να προσελκύσει νεαρότερους πελάτες με τη σπορ hot-hatch εμφάνισή του. Μία τετράθυρη έκδοση sedan θα λανσαριστεί μαζί με το hatch του χρόνου το καλοκαίρι. Και τα δύο μοντέλα, hatch & sedan, είναι πρακτικά μικρά αυτοκίνητα με ευρύχωρο εσωτερικό και η Chevrolet εκτιμά ότι το νέο Aveo θα προσελκύσει και οικογένειες που αγαπούσαν ιδιαίτερα το υπάρχον μοντέλο.

Το νέο μοντέλο υπόσχεται πολύ καλούς χώρους και οδικά χαρακτηριστικά

Το νέο μοντέλο υπόσχεται πολύ καλούς χώρους και οδικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο Wayne Brannon, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Chevrolet Europe σχολίασε σχετικά: «Είναι μία πολύ συναρπαστική εποχή για τη Chevrolet: όχι μόνον έχουμε νέα μοντέλα στην MPV και τη μεσαία κατηγορία Orlando και Cruze hatchback , αλλά με το Aveo διαθέτουμε και ένα αυτοκίνητο που είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί τα καλύτερα μικρά της αγοράς, τα οποία επίσης απαρτίζουν τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κατηγορία».
Το νέο Aveo είναι μακρύτερο και φαρδύτερο από το σημερινό μοντέλο, με πιο ευρύχωρο εσωτερικό και κορυφαία χωρητικότητα για αποσκευές. Η σχεδίαση εσωτερικού ενδεχομένως προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη από το εξωτερικό, κυρίως με ένα πίνακα οργάνων εμπνευσμένο από μοτοσικλέτα που περιλαμβάνει αναλογικό στροφόμετρο σε συνδυασμό με ψηφιακό ταχύμετρο και ενδεικτικές λυχνίες.
Εσωτερικά θα υπάρχει μπλε κρυφός φωτισμός, ενώ το σχήμα του ταμπλό θα είναι καμπύλο με στόχο να «αγκαλιάζει» τους εμπρός επιβάτες. Αυτό θα προσφέρεται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς και εκτείνεται μέχρι τις πόρτες οδηγού και συνοδηγού. Οι αγοραστές του μοντέλου θα εκτιμήσουν τα ποιοτικά υλικά της καμπίνας, τους πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους στην κεντρική κονσόλα και τo σύγχρονο ηχοσύστημα με λειτουργίες USB, aux-in & Bluetooth. Η σειρά βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει δύο εκδόσεις στα 1,2 λίτρα (με 70 και 86 ίππους), μία μονάδα 1,4 λίτρα (με 100 ίππους) και μία στα 1,6 λίτρα (με 115 ίππους ). Για πρώτη φορά, το Aveo θα διατίθεται και με δύο εκδόσεις πετρελαίου στα 1,3 λίτρα (με 75 και 95 ίππους) που υιοθετούν την τεχνολογία Start/Stop. Το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Chevrolet θα προσφέρεται με το Aveo 1,4 και 1,6 προαιρετικά στις περισσότερες αγορές. Μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων θα παρέχονται ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα.
Mercedes
test center