Το Kia Soul Flex που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Βραζιλίας

Το Kia Soul Flex που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Βραζιλίας

Βιοαιθανόλη για το Kia Soul!

(3/11/2010)

Πρόκειται για τη συγκεκριμένη έκδοση του Kia Soul που φέρει τον κωδικό «Flex». Το μοντέλο χρησιμοποιεί το γνώριμο κινητήρα των 1,6 λίτρων, όμως μπορεί να λειτουργήσει με βενζίνη ή βιοκαύσιμο, μάλιστα σε οποιαδήποτε αναλογία. Η ιπποδύναμη του είναι αυξημένη κατά 3,2% και η κατανάλωση μειωμένη κατά 44%!

To αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση του Σάο Πάολο της Βραζιλίας (που διαρκεί έως τις 7 Νοεμβρίου), ενώ η Kia μάλιστα αναφέρει ότι το Soul Flex είναι το πρώτο της όχημα (καθώς και το πρώτο αυτοκίνητο από την Κορέα) που κάνει χρήση της εν λόγω τεχνολογίας: FFV (Flexible Fuel Vehicle). Μερικές από τις αλλαγές που έχει υποστεί το Soul Flex σε σχέση με τις κανονικές εκδόσεις, είναι ο νέος καταλύτης, τα νέα μπέκ, καθώς και η αυξημένη σχέση συμπίεσης του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι η κατά 3,2% αυξημένη ιπποδύναμη (128 ίπποι), και η κατά 3,7% αυξημένη ροπή για το σύνολο των 1,6 λίτρων, τη στιγμή που η κατανάλωση είναι κατά 44% μικρότερη!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η παρουσίαση του στην έκθεση του Σάο Πάολο μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού προς το παρόν το Kia Soul Flex αφορά αποκλειστικά την αγορά της Βραζιλίας, όπου τα μοντέλα ανάλογης τεχνολογίας φτάνουν ακόμη και το ποσοστό 85% επί των πωλήσεων των καινούργιων οχημάτων! Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Βραζιλία που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα βιοκαυσίμων στον κόσμο, το όφελος για τον οδηγό είναι σημαντικό αφού η τιμή του λίτρου είναι κατά 40% μικρότερη σε σχέση με τη βενζίνη. Τέλος, στο σχετικό δελτίο τύπου η Kia αναφέρει ότι θα ακολουθήσει και αντίστοιχη έκδοση του Sportage με τον κωδικό Flex στο τέλος του 2011.
NEO TRANSPORTER
test center