Τα καταφέρνει μια χαρά ακόμη και σε πιο απαιτητικά κομμάτια λόγω του ύψους (230 χιλ.) και της καλής τετρακίνησης
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα καταφέρνει μια χαρά ακόμη και σε πιο απαιτητικά κομμάτια λόγω του ύψους (230 χιλ.) και της καλής τετρακίνησης

Volvo XC60

(19/11/2010)

Η εξωτερική εμφάνιση του Volvo XC60 είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του σουηδικού SUV. Τα νέα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα χαρακτηρίζονται από τη μοντέρνα σχεδίασή τους και από τους τονισμένους «ώμους» των πλαϊνών επιφανειών. Ανασχεδιασμένη είναι επίσης η μάσκα με την σφηνοειδή γρίλια και με το ευμεγέθης λογότυπο της εταιρείας, ενώ συνδυασμό με τις μικρές γυάλινες επιφάνειες δημιουργείται νέα πολύ δυναμικό σχήμα. Στο εσωτερικό του Volvo XC60 κυριαρχεί η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και η μοντέρνα σχεδίαση. Οι προσφερόμενοι χώροι είναι αρκετοί για τις μετακινήσεις έως και 5 ατόμων, ενώ το πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 495 λίτρα και φτάνει έως τα 1.455 λίτρα.


Στο δρόμο χαρακτηρίζεται για το υψηλό επίπεδο άνεσης

Στο δρόμο χαρακτηρίζεται για το υψηλό επίπεδο άνεσης

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η πολύ καλή λειτουργία της τετρακίνησης, αλλά και το ύψος από το έδαφος των 230 χλστ. του αμαξώματος επιτρέπουν στον οδηγό του XC60 να κινηθεί κυρίως σε διαδρομές πατημένου χώματος. Την τέταρτη γενιά του συστήματος Haldex, συναντούμε στο XC60. Αυτό χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη, για να μεταφέρει τη ροπή μεταξύ των δύο αξόνων σε ποσοστό από 90/10 εμπρός/πίσω, έως και σε ποσοστό 100% εμπρός ή πίσω ανάλογα με τις ανάγκες!
Το τετρακίνητο XC60 (διατίθεται και δικίνητο με δίλιτρο κινητήρα 203 ίππων) είναι εφοδιασμένο με τον 3λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 304 ίππων και συνδυάζεται με αυτόματο/σειριακό GearTronic κιβώτιο 6 σχέσεων. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του SUV φτάνει τα 210 χ.α.ω. Η μέση κατανάλωση βενζίνης είναι 10,7 λίτρα ανά 100 χλμ (ρύποι CO2: 249 γρ./χιλιόμετρο). Στο δρόμο, το Volvo XC60 διακρίνεται για την ποιότητα κύλισης και την σταθερότητα σε κάθε είδους διαδρομή. Η κοστολόγηση του τετρακίνητου XC60 ξεκινάει από τα 52.050 ευρώ.

Toyota
test center