Το νέο Kia Picanto που θα δούμε στην έκθεση της Γενεύης
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Kia Picanto που θα δούμε στην έκθεση της Γενεύης

Kia Picanto: εσωτερικό και κινητήρες!

(24/1/2011)

Μόλις 20 ημέρες μετά την δημοσίευση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών της νέας γενιάς του Picanto, η Kia προχωρά στο επόμενο βήμα που περιλαμβάνει την επίσης πρώτη φωτογραφία του εσωτερικού, μαζί με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά σύνολα του αυτοκινήτου.

Έτσι η γκάμα της νέας γενιάς του μικρού μίνι μοντέλου της Kia θα πλαισιώνεται από τέσσερις συνολικά εκδόσεις, στα 1,0 και 1,2 λίτρα που αργότερα θα συμπληρωθούν και με ακόμη δύο τεχνολογίας LPG bi-fuel και flex fuel. Ο βασικός κινητήρας θα είναι αυτός του ενός λίτρου με τους τρεις κυλίνδρους, ενώ ακολουθεί ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,2 λίτρων. Η ιπποδύναμη ξεκινά από τους 69 και φτάνει έως τους 85 ίππους ανάλογα με την έκδοση, ενώ αντίστοιχα η ροπή κυμαίνεται από 94 και φτάνει έως τα 121 Nm. Οι τιμές καταναλώσεων θα κυμαίνονται από τα 4,2 έως 5,9 λίτρα/100 χιλιόμετρα (CO2: 95 έως 105 γρ./χιλιόμετρο), όμως στην Ευρώπη θα υπάρχουν και εκδόσεις ISG (με το γνωστό σύστημα start&stop) το οποίο θα μειώνει τις τιμές των καταναλώσεων μεταξύ 4,1 και 5,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα, και τις εκπομπές ρύπων μεταξύ 90-100 γρ./χιλιόμετρο, ανάλογα πάντα με την έκδοση. Ο κινητήρας bi-fuel του ενός λίτρου θα αποδίδει 82 ίππους και 94 Nm ροπής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ανάλογα με την αγορά το νέο Picanto θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, ή με αυτόματο τεσσάρων σχέσεων. Να θυμίσουμε ότι με το νέο Picanto η Kia στοχεύει ξεκάθαρα στην κορυφή της κατηγορίας, αφού το αυτοκίνητο είναι αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, τόσο από πλευράς σχεδίασης όσο και διαθέσιμων χώρων αφού η εταιρεία υπόσχεται κατά 27% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Τέλος, μερικά από τα εξοπλιστικά στοιχεία του νέου μίνι της Kia είναι: τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ο διακόπτης για την εκκίνηση του κινητήρα, και οι αερόσακοι που θα μπορούν να φτάσουν έως και τους 7 (ανάλογα πάντα με την έκδοση).
Mercedes
moto