Δες το καλά
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δες το καλά

Η αλήθεια για τις ζώνες

(24/2/2011)

Η χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας θεωρείται αδιαμφισβήτητη. Αποδεδειγμένα σώζει ζωές τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στον ανοιχτό δρόμο. Εξακολουθεί να θεωρείται η μεγαλύτερη καινοτομία ασφάλειας για τους επιβάτες. Εν τούτοις, πολλοί εξακολουθούν να μην τη χρησιμοποιούν, προφασιζόμενοι δικαιολογίες.

Σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας & Πρόληψης Ατυχημάτων, υπάρχουν οι μύθοι, αλλά και πραγματικότητες. Μύθος 1: Δεν χρειάζομαι ζώνη ασφαλείας σε μικρές διαδρομές ή σε μικρές ταχύτητες. &&&& Πραγματικότητα: Περισσότερα από το 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν με ταχύτητες μικρότερες των 65 χλμ/ώρα. Ακόμη, 3 στα 4 θανατηφόρα ατυχήματα συμβαίνουν σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 40 χλμ. από το σπίτι μας. &&&& Μύθος 2: Μπορώ να σωθώ αν πεταχτώ έξω από το αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος. &&&& Πραγματικότητα: Οι πιθανότητες να σκοτωθεί κανείς αν πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο είναι 10 φορές μεγαλύτερες. &&&& Μύθος 3: Το αυτοκίνητό μου έχει αερόσακους, συνεπώς οι ζώνες δεν είναι απαραίτητες. &&&& Πραγματικότητα: Οι αερόσακοι είναι πιο επικίνδυνοι αν δεν φοράμε συγχρόνως τη ζώνη.

Δες τα και στα πίσω καθίσματα

Δες τα και στα πίσω καθίσματα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Μύθος 4: Οι πίσω θέσεις είναι ασφαλείς, άρα τι χρειάζεται η ζώνη.

&&&& Πραγματικότητα: Προσφέρει πρόσθετη προστασία. Αποφεύγονται οι περισσότεροι θανάσιμοι τραυματισμοί και ο κίνδυνος να εκσφενδονιστεί κάποιος στους εμπρός επιβάτες με ορμή ανάλογη με βάρος ενός ελέφαντα!!! Οι εμπρός επιβάτες κινδυνεύουν να τραυματιστούν από τον εκσφενδονισμό του πίσω επιβάτη, ακόμα κι αν φοράνε ζώνη οι ίδιοι.

Μύθος 5: Αισθάνομαι να με περιορίζει η ζώνη ασφαλείας όταν τη φοράω.

Πραγματικότητα: Οι ζώνες είναι σχεδιασμένες ώστε να μας επιτρέπουν να φτάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο καθώς οδηγούμε.

Μύθος 6: Νοιώθω μεγαλύτερη σιγουριά όταν κρατάω το παιδί στην αγκαλιά.

&&&& Πραγματικότητα: Σε μια σύγκρουση με 30 χλμ/ώρα ένα παιδί 7 κιλών φεύγει από την αγκαλιά ενός προσδεμένου ενήλικα με δύναμη 210 κιλών!!!

Μύθος 7: Η χρήση ζώνης δε θα μπορούσε να αποτρέψει σημαντικό ποσοστό θανάτων.

&&&& Πραγματικότητα: Η ζώνη μπορεί να αποτρέψει 5 στους 10 θανάτους.
OPEL NEA MONTELA
test center