3,2 χρόνια από τη ζωή μας...

3,2 χρόνια από τη ζωή μας...

(2/3/2011)

Φαίνεται σχεδόν απίστευτο! Ένας άνθρωπος σε ηλικία 60 ετών έχει περάσει, σύμφωνα με έρευνες, 18.660 ώρες μέσα σε αυτοκίνητο ή σε μαζικά μέσα μεταφοράς, γεγονός που σημαίνει 1.166 ημέρες ή 3,2 χρόνια. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο σαν οδηγοί, αλλά και σαν επιβάτες είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλούς και σύνθετους οδικούς κινδύνους.

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι ένας μέσος οδηγός ο οποίος κατοικεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, περνά σχεδόν 27 ώρες το χρόνο μέσα στο αυτοκίνητό του, περιμένοντας το κόκκινο να γίνει πράσινο. Εξαιρετικά σημαντικός και πολύτιμος χρόνος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Ο χρόνος που ξοδεύουμε μέσα στο αυτοκίνητο, είναι ανεκμετάλλευτος ουσιαστικά χρόνος, κατά τον οποίο δεν προσφέρουμε τίποτα ούτε στον εαυτό μας ούτε στην εργασία μας. Και όμως, κατά το χρονικό αυτό διάστημα είμαστε εκτεθειμένοι σε πολύ σοβαρούς οδικούς κινδύνους.

Έχει υπολογίσει κανείς μας, πόσες φορές είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας κατά το ιδιαίτερα αυτό μακρύ χρονικό διάστημα; Πόσες φορές κατά το ίδιο χρονικό διάστημα μεταφέραμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και πόσες φορές ήταν σωστά ασφαλισμένα μέσα στο αυτοκίνητο, δηλαδή με ζώνες ασφαλείας οι μεγαλύτεροι εμπρός και πίσω και μέσα στο ειδικό παιδικό κάθισμα τα παιδιά;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε οδηγώντας ή μεταφερόμενοι με διάφορα μέσα μεταφοράς, είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Πολλές φορές μέσα στο χρόνο αυτό καταφέρνουμε να ρυθμίσουμε σημαντικές εργασιακές εκκρεμότητες. Τις περισσότερες φορές όμως αυτές ρυθμίζονται με ρίσκο. Για παράδειγμα αυξάνουμε τους κινδύνους όταν οδηγούμε και ομιλούμε στο κινητό τηλέφωνο.

Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να εξασφαλίζουμε την ασφάλειά μας, όταν μετακινούμαστε με οδικά μέσα. Τις περισσότερες φορές παραγκωνίζουμε τον παράγοντα της ασφάλειας. Και τότε μπορεί να συμβεί το αναπάντεχο. Και τότε όλα τα ρίχνουμε στην κακιά στιγμή. Έχει μεγάλη σημασία να είμαστε ασφαλείς τουλάχιστον τα 3,2 χρόνια της ζωής μας.
Mercedes
moto