Νέα εποχή για τη Ferrari, με το πρώτο τετρακίνητο αυτοκίνητο της!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα εποχή για τη Ferrari, με το πρώτο τετρακίνητο αυτοκίνητο της!

Ferrari FF

(10/3/2011)

Οι πρωτιές σε αυτή την Ferrari είναι δύο. Η πρώτη είναι ότι μιλάμε για την πρώτη τετρακίνητη Ferrari παραγωγής, και η δεύτερη είναι ότι μιλάμε για την πιο δυνατή Ferrari με τέσσερις θέσεις που έχει κατασκευαστεί ποτέ! Μάλιστα, ο κωδικός «FF» που χρησιμοποιεί η ιταλική φίρμα δηλώνει και τις δύο αυτές πρωτιές (Four Seats-Four Wheel Drive). Όχι μια απλή εξέλιξη λοιπόν, αλλά πραγματική επανάσταση για την ιταλική φίρμα η οποία περνά σε μια νέα φάση της ιστορίας της, καταρρίπτοντας κυρίως το μύθο που την ήθελε να μένει πιστή στη μετάδοση της κίνησης αποκλειστικά στον πίσω άξονα!


To πολυχρηστικό τιμόνι θυμίζει αυτό της 458 Italia, ενώ εξοπλισμός και ποιότητα είναι σε «άλλο» επίπεδο!

To πολυχρηστικό τιμόνι θυμίζει αυτό της 458 Italia, ενώ εξοπλισμός και ποιότητα είναι σε «άλλο» επίπεδο!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

H Ferrari FF χρησιμοποιεί έναν νέο 12κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα στα 6,3 λίτρα με την απόδοση στους 660 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και τα 683 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι για άλλη μια φορά εξωπραγματικές με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται σε 3,7 δλ. και την τελική ταχύτητα να «σταματά» στα 335 χ.α.ω. Το «πατενταρισμένο» από τη Ferrari, σύστημα τετρακίνησης ονομάζεται 4RM και η εταιρεία αναφέρει ότι ζυγίζει 50% λιγότερο από τα ανταγωνιστικά συστήματα, ενώ την ίδια στιγμή βοηθά την FF να καταφέρνει αναλογία βάρους 47/53% μεταξύ των δύο αξόνων (εμπρός/πίσω).
To μοντέλο χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ το βάρος της FF είναι τα 1.790 κιλά (50 κιλά ελαφρύτερη από την 612 Scaglietti), με την κατανάλωση να κυμαίνεται στα 15,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων CO2 στα 360 γρ./χιλιόμετρο. Η ανάρτηση περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που έχουμε δει ποτέ από τη Ferrari (τα οποία ονομάζει SCM3), καθώς και σύστημα πέδησης με κεραμικούς δίσκους από τη Brembo.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN