Η νέα Mercedes SLK
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα Mercedes SLK

Mercedes SLK

(23/3/2011)

Το μοντέλο παρουσιάστηκε επίσημα στη φετινή έκθεση της Γενεύης, και ήταν ένα από τα (πολυαναμενόμενα) αυτοκίνητα που κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση στο περίπτερο της Mercedes, και όχι μόνο! Η νέα SLK βρίσκεται πλέον στην τρίτη γενιά της και αν μη τι άλλο, εκτός από την κορυφαία αισθητική της χαρακτηρίζεται και από την υψηλή τεχνολογία που φέρει.


Η τρίτη πλέον γενιά είναι πιο ολοκληρωμένη αλλά και πιο σπορτίφ από ποτέ

Η τρίτη πλέον γενιά είναι πιο ολοκληρωμένη αλλά και πιο σπορτίφ από ποτέ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το κορυφαίας αισθητικής εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από τα μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας, και πιο συγκεκριμένα από την κορυφαία SLS AMG. Όπως και στις προηγούμενες γενιές το αυτοκίνητο είναι αυστηρά διθέσιο, ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι της τάξης των 225-335 λίτρων ανάλογα με τη θέση της οροφής, ενώ η Mercedes αναφέρει ότι ο χρόνος που χρειάζεται αυτή για να ανοίξει ή να κλείσει είναι λίγο κάτω από τα 20 δλ. Με ανοιχτή την οροφή το πλαίσιο είναι υπεράνω κριτικής, ενώ οι δύο επιβάτες δεν ταλαιπωρούνται από στροβιλισμούς του αέρα, ακόμα και πάνω από τα 140 χλμ./ώρα! Με κλειστή την οροφή η ηχομόνωση είναι εξαιρετική, ενώ το Magic Sky Control κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ανεξαρτήτως κινητήρα η νέα SLK έχει να δείξει γαργαλιστικά οδικά χαρακτηριστικά. Σε αντίθεση με την ελλιπή οδηγική αίσθηση της προηγούμενης, η νέα έχει δώσει περισσότερη σημασία στον οδηγό. Η θέση οδήγησης εμπνέει για πραγματική "οδήγηση", ενώ το τιμόνι είναι πιο μεστό σε αίσθηση και πιο επικοινωνιακό. Ο επιλογέας έχει εξαιρετική ακρίβεια και ευχάριστη αίσθηση, ενώ το κράτημα είναι δυναμικό χωρίς να βασίζεται τόσο στα ηλεκτρονικά, όσο στο σωστό ζύγισμα και τις καλοκουρδισμένες αναρτήσεις. Από πλευράς κινητήρων η νέα SLK θα διατίθεται με τρία μηχανικά σύνολα. Πρόκειται για τις εκδόσεις SLK 200 BlueEFFICIENCY και SLK 250 BlueEFFICIENCY των 1.796 κ.εκ. (184 και 204 ίππων αντίστοιχα), ενώ ακολουθεί η έκδοση SLK 350 BlueEFFICIENCY, με V6 κινητήρα στα 3.498 κ.εκ. και την απόδοση να αγγίζει τους 306 ίππους.

Mercedes
test center